HSE Coördinator

Together for better, bouw jij mee aan ons familiebedrijf?
Wij laten jou graag uitgroeien tot een volwaardige

HSE Coördinator

Wil jij het nieuwe aanspreekpunt zijn voor alle facilitairzaken in, rond en aan ons gebouw? Ga jij ervoor zorgen dat de duurzaamheid en het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer wordt versterkt en vertaal jij de visie van Reynaers naar concrete acties?Wij leren jou graag kennen en staan klaar om je te laten groeien in je persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten? Bel HR & Office Manager:
Conny Henkens | +31 (0)6 153 57 803 
Marloes van Hugten | HR- & Managementassistent | +31 (0) 492 561 020

Wat doe je?

Jouw job is een en al dynamiek! Dat verzekeren we jou. Daarom zoeken wij een enthousiaste duizendpoot, die energie krijgt van de breedte van de functie. Als HSE Coördinator ga jij deze nieuwe functie verder uitbouwen en ben jij het aanspreekpunt voor alle facilitaire zaken, het duurzaamheidsbeleid en de veiligheid binnen onze organisatie.

Als HSE Coördinator richt jij je op verschillende actuele zaken binnen de organisatie. Jij bent communicatief vaardig en bent zowel intern als extern het aanspreekpunt voor collega’s en partners. Door een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen zorg jij er voor dat alles wat te maken heeft met duurzaamheid, veiligheid en alle facilitaire zaken op en top geregeld is. Jij signaleert kansen en bedreigingen en zorgt dat deze waar nodig is, worden verbeterd.

Als HSE Coördinator ben je verantwoordelijk voor het volgende:

 • Jij bent verantwoordelijk voor het verder verduurzamen van onze organisatie en wordt warm van het duurzaamheidsbeleid van Reynaers Aluminium. Gelukkig niet van de klimaatopwarming, want juist deze willen we tegengaan door de bijdrage – op onze manier – aan het milieu terug te geven. We produceren met een recyclebare grondstof, verkleinen onze Co2-voetafdruk en bereiden we ons voor op de MVO-prestatieladder.
 • Jij regelt alle facilitaire zaken binnen de organisatie. Je bent het aanspreekpunt voor technische installatiecontroles, zoals brandmeld-, blus- en klimaatinstallaties. Daarnaast zorg jij dat alles in en rondom het gebouw goed georganiseerd wordt. Denk hierbij aan de schoonmaak, het tuinonderhoud en het wassen van de ramen;
 • Jouw acties vertegenwoordigen een deel van de professionaliteit van de organisatie: vlaggen, klein onderhoud, reparaties van sloten, keukenapparatuur en sanitair. Jij schakelt met collega’s en coördineert de inzet van externe partijen;
 • Je bent en blijft op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving, communiceert deze naar collega’s en speelt hier waar nodig is op in;
 • Jij voert beleid en procedures uit en ontwikkelt systemen met betrekking tot veiligheid conform de geldende wet- en regelgeving en richtlijnen van de organisatie;
 • Je loopt veiligheidsrondes en je ziet toe op de uitvoering van veiligheidsprocedures, je organiseert interne audits op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid en hygiëne en zorgt dat dit administratief ook correct wordt afgehandeld;
 • Jij neemt het voortouw om samen actief de verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van alle medewerkers. Je houdt je collega’s op de hoogte door middel van relevante trainingen zorgt dat iedereen verantwoordelijkheid neemt om de veiligheidscultuur te verveteren en risico’s en incidenten te verminderen.
 • Je hebt een actieve rol en neemt de leiding in het voeren van observaties, opvolging en analyse van ongevallen, ondersteuning aan de organisatie bij het maken van risicoanalyses (RI&E) en het organiseren en onderhouden van de BHV-organisatie.
 • Je waarborgt de naleving op veilig gedrag en waar nodig is onderzoek je gedragspatronen en deze vertaal je door naar concrete acties. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je collega's veilig werken.
 • Je zult je niet vervelen en je staat er niet alleen voor. Ons motto is ‘Together for better’.

Wie ben jij?

We verwachten niet dat jij de überGuru van veiligheid, duurzaamheid en facilitaire zaken bent. Wel verwachten we dat je de actuele thema’s binnen Reynaers weet te ontdekken en dat je hier proactief mee aan de slag gaat. Jij kan als geen ander je weg vinden binnen onze organisatie en weet het contact te onderhouden met alle betrokken partijen.

Om succesvol te zijn in deze uiteenlopende functie is het belangrijk dat je het overzicht kunt bewaren. Door jouw technische affiniteit, laat jij je niets wijs maken door goedbedoelde adviezen, jij haalt er altijd het beste uit. Jouw collega’s vullen jouw kennis verder aan. Door jouw aanpakkersmentaliteit, ontzorg jij anderen door de facilitaire zaken te ‘regelen’.

Je krijgt in deze functie een grote mate van zelfstandigheid en ruimte om zelf te bepalen hoe je tot het juiste resultaat komt. Wij rekenen erop dat je verantwoordelijkheid neemt, dat je initiatief toont in het zoeken van de juiste oplossing en transparant bent over je aanpak.

Waarom zijn wij op zoek?

Wij groeien. Ondertussen is de complexiteit van de vraagstukken en de wetgeving verder toegenomen. Jij neemt de verantwoordelijkheid om een verdere professionaliseringsslag door te voeren binnen Reynaers Aluminium. Daarnaast ben jij altijd op de hoogte van zowel kansen als bedreigingen op de markt en speelt hier zo goed mogelijk op in.

Wie zoeken wij?

Onze perfecte kandidaat weet van aanpakken, legt makkelijk contact en geniet van elk facet van de coördinerende rol op gebied van facilitair, veiligheid en duurzaamheid. Wij zoeken iemand die beschikt over een gezonde dosis inzicht en interesse. Door jouw technische affiniteit ben je een stevige gesprekspartner die zijn/haar mannetje weet te staan binnen een dynamisch bedrijf.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur heb je eerder al trainingen gevolgd gericht op veiligheid of milieu. Denk bijvoorbeeld aan brandweerman/-vrouw, gebouwbeheerder, preventieadviseur, kwaliteitsmedewerker, veiligheidscoördinator of Six Sigma.

Je bent als geen ander een goede planner en zeer nauwgezet in het opvolgen en coördineren van werkzaamheden. Jij zorgt voor blije gezichten als we ons gebouw, onze veiligheid en schone werkomgeving aan jou kunnen toevertrouwen.

Mr en Mrs Perfect bestaan niet

Niemand is perfect. Beschik jij over andere competenties? Andere ervaring? We zijn niet op zoek naar de perfecte, niet-bestaande kandidaat. Je moet wel matchen met ons DNA en beschikken over de juiste gedrevenheid.

Met een portie gezonde interesse en technische affiniteit, leren wij je de finesses. Jouw inzet, je zin om te werken en je leergierigheid zijn voor ons het allerbelangrijkste!

Wat is ons DNA?

Gezondheid en een duurzame werkomgeving vinden wij belangrijk. Vanzelfsprekend krijg je een ergonomisch ingerichte (thuis)werkplek. Ben je op kantoor, dan kun je bovendien gebruik maken van een zit-sta werkplek en kun je zelfs lekker fietsen of werken aan verbetering van je houding op een zitbal.

En er is meer:

 • Gratis fruit; 
 • Flexibele werktijden;
 • Bedrijfsfitness;
 • Bewegen onder werktijd;
 • Duurzame inzetbaarheidsworkshops; 
 • Actieve personeelsvereniging;
 • Leuke themadagen, zoals een Veiligheidsdag;
 • Een maatschappelijk verantwoorde onderneming;
 • En echt heel veel opleidingsmogelijkheden.

Reynaers is niet alleen op haar producten vooruitstrevend en vernieuwend. Wij werken met dynamische, korte communicatielijnen en een zakelijke openheid. Je krijgt de ruimte om je capaciteiten verder te ontwikkelen door middel van zowel opleidingen als on-the-job trainingen. Uitmuntendheid is een van onze kernwaarden. Die zie je terug in wat wij voor onze werknemers doen. Het vraagt ook een grote betrokkenheid van onze medewerkers naar hun werk.

Wie zijn wij?

Wij zijn de Reynaers groep, bestaande uit Reynaers Aluminium B.V., Roval Aluminium B.V. en Agentor N.V, die aluminium en stalen systemen ontwikkelt en verkoopt voor ramen, deuren, gevels en daken. Wereldwijd behoort het familiebedrijf tot de A-merken op het gebied van aluminium en stalen gevelsystemen en dakoplossingen. Wij verzorgen de verkoop in Nederland. In deze functie werk je voor Reynaers Aluminium BV.

Reynaers Aluminium en Roval werken vanuit Helmond, waar twee merken onder één dak zitten; Agentor vanuit Oud Gastel. Een enthousiaste team van 127 collega’s biedt ondersteuning aan architecten, aannemers, ontwikkelaars, gevelbouwers en dakdekkers, of met andere woorden: de hele Nederlandse bouwkolom.

Wat mag je van ons verwachten?

Tijdens jouw eerste werkweken volg je trainingen en leer je de organisatie van binnen en van buiten kennen. Je leert de werkwijzen, organisatiestructuur en facilitaire aanpak. Wij introduceren je in ons GreenTeam en Veiligheidsteam. Waar nodig ondersteunen we jou met externe opleidingen. Zo helpt deze inwerkperiode je om succesvol te worden in jouw functie.

Reynaers Aluminium biedt een open cultuur met een enthousiast team. Het pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is uitstekend.

Enthousiast? Meer weten? Neem dan snel contact op.

Contact

Neem contact op met onze HR & Office Manager, zij ontdekt graag samen met jou de mogelijkheden: Conny Henkens | +31 (0)492 56 10 41 en +31 (0)6 153 57 803

Verder:

Neem een kijkje bij ons hoofdkantoor in Duffel: