Design & build opdracht Greenwich N0205

2804

Maatwerkgevels ontwikkelen en realiseren in samenwerking met andere bouwpartners. Dat gebeurt steeds vaker. Ook bij Greenwich N0205 in Londen dat Reynaers in opdracht kreeg nadat met gevelspecialist Scheldebouw een jaar lang is gewerkt aan de uitwerking van de 980 maatwerk gevelelementen.

Greenwich N0205, een ontwerp van architectenbureau SOM, ligt naast de bekende O2 Arena in Londen. Het gebied dat bekend staat als Peninsula, is volop in ontwikkeling met veel nieuwbouw van grote woongebouwen. Dat geldt ook voor Greenwich N0205 dat koopappartementen combineert met sociale woningbouw.

452 schuifdeuren, 1032 ramen en 42 deuren

‘’Het is een project van formaat’’ vertelt Rob Grein, die als projectmanager van Reynaers betrokken is bij Greenwich. Blok 1 bestaat uit 541 en blok 2 uit 439 elementen. ‘’Dat zijn 452 schuifdeuren, 1032 uitzetzakramen en 42 deuren. Op deze ‘’standaard’’ elementen zijn 112 varianten gemaakt in verschillende afmetingen in breedte en hoogte.’’

 ‘’Voor de schuifdeuren bijvoorbeeld is op basis van CP 155-LS een maatwerk oplossing gerealiseerd. Ook de andere profielen en dichtingen zijn doorontwikkeld. Dit resulteerde in 55 nieuwe matrijzen. Voordat deze maatwerk systemen goed geproduceerd kunnen worden, ondergaan ze dezelfde cyclus en tests als nieuwe systemen. Een hele klus’’, aldus Grein.

De ontwikkelingen werden uitgevoerd in samenwerking met het internationale projectteam van Reynaers dat een groot deel van de engineering voor haar rekening nam. Daarbij bewaakt Grein in zijn rol van projectmanager de kwaliteit en planning. En dat is belangrijk bij grote, complexe projecten.

Design & Build

‘’In de samenwerking ligt onze kracht. Als we vanaf het begin door de opdrachtgever betrokken worden bij een project kunnen we meedenken in de ontwikkeling, engineering en realisatie. Ook de markt van grote maatwerkgevels past uitstekend bij ons’’ besluit Grein.

Bekijk Greenwich Peninsula in 3D.


 

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Evenementen22-09-2020

Geslaagde jubileumeditie Reynaers

Producten29-06-2020

Reynaers antimicrobiële coating voor Touch- en Horizon-handgrepen

Projecten08-06-2020

De verbouwing van het jaren 30 huis van Mieke en Steven