DUBOkeur® voor aluminium raam- en deursystemen Weezenhof

1410

De renovatie van 270 appartementen van wooncomplex Weezenhof in Nijmegen nadert de afronding. De twee aluminium raam- en deursystemen van  Reynaers die worden toegepast, voldoen aan het DUBOkeur®  en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de invulling van energielabel A dat Talis voor Weezenhof wil bereiken.

Woningbouwvereniging Talis dat de appartementen verhuurt, wilde naast de verbetering van het energielabel ook de gevel een eigentijdse uitstraling geven met als doel om Weezenhof, gelegen in de wijk Dukenburg in Nijmegen, nog 30 jaar te kunnen verhuren.
Weezenhof Nijmegen na renovatie
Het in Weezenhof toegepaste aluminium raam- en deursysteem CS 68 en schuifsysteem CP130 ontvingen van het NIBE, het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie uit Bussum, het DUBOkeur®.  Het DUBOkeur® bewijst dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse.

Directeur Edgar van Ginkel van Reynaers is trots op het behaalde DUBOkeur® : ‘’duurzaamheid en energieneutraal bouwen spelen een belangrijke rol in onze productontwikkeling. Diverse systemen beschikken al over internationale labels zoals Minergie, maar in Nederland is dat label minder bekend. Het DUBOkeur toont aan dat de systemen een perfecte invulling geven aan eisen met betrekking tot het bouwen met materialen met een lage milieu-impact. Veel woningbouwverenigingen willen de energielabels van hun bestaande voorraad woningen verbeteren. Dat kan dus prima met Reynaers aluminium .”

De renovatie van Weezenhof werd uitgevoerd, terwijl de 270 appartementen nog bewoond waren. De overlast moest daarom tot een minimum beperkt worden. Een opvallende prestatie die niet onopgemerkt is gebleven. Al meer dan 200 professionals van andere woningbouwverenigingen en overheden brachten een bezoek aan het renovatieproject.

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Awards21-04-2021

Nominaties Reynaers Projectprijs 2021 bekend

Bedrijf12-04-2021

Groeiend team van specialisten en andere organisatiewijzigingen binnen Reynaers

Projecten21-01-2021

Hoe prijswinnende architectuur ook een warm familiehuis kan zijn