Meld uw project aan voor de Reynaers Projectprijs 2018

Scroll

Meld uw project aan voor de Reynaers Projectprijs 2018

Welk project volgt BILT op als winnaar?

De Reynaers Projectprijs 2018 gaat van start voor projecten waarin aluminium gevelelementen van Reynaers zijn gebruikt. Op de website projectprijs.reynaers.nl kunnen betrokkenen hun project aanmelden. In 2017 won de circulaire en modulaire woning BILT.  Welk project wordt de winnaar van 2018?

Hans van der Looij: ''Samen maken we gebouwen waar mensen willen wonen, werken en recreëren.''

‘’Ook in deze 21 jaargang zijn we op zoek naar projecten waarin de systemen van Reynaers zijn gebruikt‘’ vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager van Reynaers. Hij stond in 1997 aan de wieg van de projectprijs en is nog steeds actief bij de prijs betrokken.

 

‘’Mensen vragen me wel eens wat ik het mooiste project vind dat er gemaakt is met Reynaers. Maar ik heb geen persoonlijke top 10 of zo. Ik ben vooral trots op de creativiteit van architecten en technische kennis van gevelbouwers. Zij dagen ons namelijk uit om de grenzen op te zoeken, om onze materialen en diensten steeds weer te verbeteren. Samen maken we gebouwen waar mensen willen wonen, werken en recreëren. Eentje daarvan wint de Reynaers Projectprijs en het is uiteindelijk het publiek dat bepaalt welk project dat is.’’

Eerst vakjury en daarna kiest het publiek

De projectprijs maakt gebruik van een vakjury die de inzendingen beoordeelt en 10 projecten nomineert. Van de genomineerde projecten wordt een video gemaakt waarin de architect toelichting geeft op zijn ontwerp en het gebruik van aluminium in de gevel. Samen met een fotoreportage en projectartikel biedt dat het publiek de mogelijkheid om de projecten goed te beoordelen.

 

Goed architectuurdoel

Het publiek kan online stemmen op de genomineerde projecten. Het project met de meeste stemmen wint. De winnaar ontvang 2.500,00 euro. Datzelfde bedrag wordt in overleg met de winnaar ingezet voor een goed architectuurdoel.

Tekst gaat door onder de foto.

Peter Keijsers van Bedaux de Brouwer Architecten, de winnaar van de projectprijs in 2016, schonk de 2.500 euro aan Fairtrade coöperatie Asociación de Productores de Caña de Azúcar de Independencia in Paraguay. Zij gebruikten het voor het opknappen van het plaatselijke klaslokaal zodat de leerlingen weer een veilige school hebben. Het gerenoveerde lokaal werd april 2018 officieel geopend.

Aanmelden projecten

‘’Op de website projectprijs.reynaers.nl  kunnen zowel architecten, gevelbouwers, aannemers als investeerders een project aanmelden. Gewoon iedereen die bij het project betrokken was’’ besluit Van der Looij.

Het aanmelden van een project is kosteloos en kan tot en met 7 september 2018 eenvoudig online gebeuren. Een foto en projectomschrijving zijn voldoende. Ga voor alle informatie en het aanmelden van een project naar de website projectprijs.reynaers.nl.