Prijsuitreiking Reynaers Projectprijs

Scroll

Prijsuitreiking Reynaers Projectprijs

Circulair en flexibel bouwen kan nu al bewijst BILT

‘’Deze gasloze, circulaire woning is nu al beschikbaar. Er is er zelfs al eentje gebouwd op het Kubuseiland in Leidsche Rijn Utrecht’’. Bart de Haan van BILT legde het maar wat graag uit aan de bezoekers van Building Holland. BILT ontving er de Reynaers Projectprijs.

Bart de Haan en Twan Remmits van BILT en Paul en Frank Huijberts van Huijberts Gevelbouw ontvingen deze projectprijs uit handen van Hans van der Looij, sales & marketingmanager van Reynaers. Locatie vormde de beurs Building Holland waar Reynaers en het team van BILT toelichting gaven op deze nieuwe manier van wonen.

Van der Looij: “Dit is al het 20e jaar dat we projectprijs uitreiken. Daarmee willen we laten zien dat we trots zijn op de gebouwen die met onze systemen gerealiseerd worden. De vakjury nomineert uit de inzendingen 10 projecten. Daarna kan het publiek stemmen. 12.700 stemmen werden er uitgebracht en 19,5 % daarvan was voor de winnaar.’’

BILT is een bijzonder ontwerp: De circulaire woning kan eenvoudig meegroeien en -krimpen met de wensen van de bewoners. De toegepaste onderdelen worden geprefabriceerd en op de bouwplaats geassembleerd. Het huis is onderhoudsvrij en levert energie. De totale bouwtijd bedraagt slechts 6 weken.

Prijs

Van der Looij feliciteerde de winnaars met hun prijs: een cheque van 2.500,00 euro. Daarnaast wordt in overleg datzelfde bedrag gedoneerd aan een goed architectuur doel.