Waardering voor hulp Reynaers en Roval tijdens MVO-dag 2016

0610

Zelfgemaakte tekeningen, een geknutseld koffiedienblad, bloemen van keramiek, doosjes Merci, maar vooral vaak de woorden: “Bedankt, wat fijn dat jullie dit voor ons doen”. De waardering van de mensen bij de projecten tijdens de MVO-dag was groot, net als het enthousiasme van de 73 medewerkers van Reynaers en Roval die zich een dag inzetten voor het goede doel. Bekijk onderaan dit artikel de video met een impressie van deze dag.

Het personeel van Reynaers en Roval ging tijdens de MVO-dag op 29 september 2016 aan de slag bij zes verschillende projecten. Directeur Edgar van Ginkel legt uit: ‘’We willen onze maatschappelijke betrokkenheid ook echt in de praktijk brengen. Niet alleen mooie woorden. Gewoon onze directe omgeving helpen waar nodig. Daarvoor sluiten we het bedrijf een dag en steken onze handen uit de mouwen bij projecten waar ze die hulp goed kunnen gebruiken.’’

Van waterspeelbaan tot opgeknapt schoolplein

Zo werd er hard gewerkt aan het onderhoud van het Gedenkbos in Asten waar onder andere een echte waterspeelbaan werd opgeleverd. Ook bij de Montessorischool in Helmond werd veel gesjouwd en geklust. Daar kwam er een nieuw hek bij de kinderboerderij en veel nieuwe bestrating op en rondom het schoolplein.

Café De Honingpot bij Het Rijtven in Deurne kreeg door het schilderwerk een ware metamorfose. Enkele medewerkers gingen de keuken in om een high tea te maken voor de bewoners. Ook bij dagbestedingslocatie ‘Pannenhoef’ in Eindhoven werd er gekokkereld met enkele cliënten. De cliënten waren niet alleen blij met de heerlijk broodjes, maar vooral ook met hun nieuwe tuinmeubilair dat ze meteen in gebruik namen.

Ook bij Henricushof in Lierop waren de aanwezige ouderen erg enthousiast over het eindresultaat. De nieuwe overkapping voor scootmobielen werd aan het einde van de dag feestelijk geopend door de eerste gebruiker.

Sponsoren helpen mee

Van Ginkel: ‘’Voor ieder project is een beperkt budget beschikbaar. Daarom zoeken we sponsoren voor de aanschaf van materialen en hulpmiddelen die we nodig hebben zoals hoogwerkers, steigers en boormachines. Ik vind het echt geweldig om te merken dat onze partners en leveranciers ons ondersteunen. Dat waardeer ik enorm. Ons motto Together for Better in de praktijk.’’


Bij het project De Pannehoeve was goed zichtbaar dat diverse bedrijven hulp aan hadden geboden:  Tausch Expo sponsorde het doek met de lammetjes, De Clerk Bloemsierkunst zorgde voor mooie bloempotten en planten, GAMMA sponsorde de verf en Het Bureau van Marco leverde het bord met de nieuwe naam van de opgeknapte kamer: ‘t Buitenleven.

‘’Het is echt geweldig om te zien dat iedereen zo enthousiast aan het werk is. Ik krijg overal te horen dat we volgend jaar gerust weer terug mogen komen’’ lacht Van Ginkel.

Overzicht sponsoren

De MVO-dag 2016 is mogelijk gemaakt met de hulp van deze sponsoren:

•    Boekweit Transport BV
•    De Klerk Bloemsierkunst
•    Gamma Helmond
•    Het Bureau van Marco
•    Inclusief Helmond / Atlant Groep
•    Ispa Plastics
•    Loxam
•    Ronald Persoon
•    Tableaux mediamakers
•    Tausch Expo
•    Thönie
 

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Evenementen22-09-2020

Geslaagde jubileumeditie Reynaers

Producten29-06-2020

Reynaers antimicrobiële coating voor Touch- en Horizon-handgrepen

Projecten08-06-2020

De verbouwing van het jaren 30 huis van Mieke en Steven