Wall of Waste bij Reynaers en Roval

1903

Afval = kunst. Tenminste in het vernieuwde kantoor van Reynaers en Roval waar sinds kort de Wall of Waste te zien is. 

Duurzame werkomgeving

Voor de medewerkers is er een duurzame werkomgeving gecreëerd. Edgar van Ginkel, directeur van Reynaers en Roval legt uit: “Respect voor elkaar en onze omgeving is een belangrijke kernwaarde binnen Reynaers en Roval. We vinden dat alle medewerkers bij ons fijn en gezond moeten kunnen werken. Alleen een ergonomische werkplek is daarbij niet genoeg. Voor werkplezier komt er veel meer om de hoek kijken. Samen met de medewerkers maakte beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk daarom een kunstwerk voor op de muur van een van de vergaderruimtes”.

Wall of Waste

Reynaers en Roval kwamen niet toevallig terecht bij Marianne van Heeswijk. Want als het over duurzaamheid gaat, dan ben je bij deze beeldend kunstenaar aan het juiste adres. “Ik werk in mijn kunstwerken vaak met afgedankte gebruiksvoorwerpen. Met de door de medewerkers meegebrachte deksels, flesdoppen, oude LP’s, cd's en nog veel meer maakten we dit kunstwerk. Het weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf waarin de mens en zijn omgeving centraal staan. We noemen het ‘’Wall of Waste’’ maar daar waar je van afval afscheid kunt nemen, geldt dat niet voor iets essentieels als respect voor elkaar en voor je omgeving.’’ licht Marianne enthousiast toe. 

    

In onderstaande film vertellen directeur Edgar van Ginkel en beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk hoe het kunstwerk tot stand kwam.

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Awards18-11-2019

Stemmen Reynaers Projectprijs 2019 van start

Awards06-11-2019

Reynaers voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Bedrijf25-10-2019

Kilometerslange samenwerking met Idealogistic Verhoeven