Webinar terugkijken: Geen brandveilige gevel meer zonder CE

Scroll

Webinar terugkijken: Geen brandveilige gevel meer zonder CE

Wat betekent de nieuwe wetgeving voor u? We leggen het uit.

Brandwerende deuren en ramen mogen vanaf 1 november 2019 alleen nog worden toegepast als ze zijn voorzien van een CE-markering.

De sprekers tijdens  het webinar met van links naar rechts: Bert Maas (Reynaers Aluminium), Harm van Dartel (SKG-IKOB), Gert van den Berg (DGMR), Henk Wind (presentator namens Eisma Bouwmedia).

En dat is niet vrijblijvend. Het is een economisch delict om producten zonder CE te gebruiken voor categorieën waar die markering verplicht is gesteld. Maar erger dan dat is de aansprakelijkheid die hier uit kan voortvloeien. Zeker bij brandwerende ramen en deuren kan het dan een groot probleem zijn dat er producten zijn gebruikt zonder de verplichte CE-markering. Dat is een verantwoordelijkheid voor zowel (gevel)bouwers als ontwerpers en gebouweigenaren.

Bert Maas, technisch manager van Reynaers, geeft uitleg over brandwerende ramen en deuren.

Lastig? We leggen het uit

Wat staat er precies in de regels? Hoe moet u daarmee omgaan? Senior adviseur Gert van den Berg van DGMR, certificatiemanager Harm van Dartel van SKG IKOB en technisch manager Bert Maas van Reynaers Aluminium leggen het uit in het webinar ‘’Geen brandveilige gevel meer zonder CE’’.

 

Webinar gemist? Kijk het alsnog

Heeft u het webinar gemist, of wellicht wilt u het nog een keer bekijken. Dat kan. U kunt het hier opnieuw bekijken

Vragen?

Heeft u vragen over brandwerende ramen en deuren? Stel ze gerust. Dat kan via +31 (0)492 – 56 10 20. Of stuur een email naar support@reynaers.nl