Winnaar gezocht voor 19e projectprijs

2411

Welk project volgt de Copierwoning op als winnaar van de Reynaers Projectprijs? Net als vorig jaar, bepaalt het publiek wie er wint. Daarvoor kan op de website projectprijs.reynaers.nl gestemd worden op de door de vakjury genomineerde projecten.

De projectprijs wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd door aluminium gevelsysteemhuis Reynaers dat op deze manier de waardering uit wil spreken richting de bij een project betrokken partijen voor het gebruik van haar systemen. De winnaar ontvangt 2.500,00 euro en mag datzelfde bedrag doneren aan een goed architectuur doel.

Criteria

De vakjury beoordeelde de ingezonden projecten op architectuur en daglichttoetreding, de keuze van de aluminium kozijnen in relatie tot de architectuur, de detaillering en de uitvoering. Ook de voorbeeld functie c.q. maatschappelijke relevantie van het project werd meegenomen, al bleek die in praktijk lastig te beoordelen op basis van de aangeleverde informatie.

De samenstelling van de vakjury wijzigde dit jaar. De jury bestaat nu uit:

  • Caroline Kruit, uitgever, hoofdredacteur en docent aan de Academy of Architecture
  • Jeroen van Hettema, de architect van het winnende project van 2015
  • Justin Agyin, bestuurslid van sectievereniging voor architectuur AnArchi van TU/e
  • Joost Katoen, bestuurslid van sectievereniging voor architectuur AnArchi van TU/e
  • Hans van der Looij, Sales & Marketing manager Reynaers Architect in video

De vakjury nomineerde tien projecten. Een project viel daarna toch af bij de realisatie van het benodigde materiaal om de projecten op een eerlijke manier te kunnen laten beoordelen door het publiek. Van de negen overgebleven projecten is in samenwerking met de architect een korte video gemaakt waarin de architect een toelichting geeft op zijn ontwerp en de keuze voor het gebruik van aluminium systemen in de gevel. De filmpjes zijn samen met foto’s en een projectbeschrijving te zien op de website projectprijs.reynaers.nl. Het publiek kan daar uit de genomineerden zijn favoriete top drie samenstellen.

Bekijk hieronder de compilatie van de negen genomineerde projecten:

Een paar trends

Het aantal inzendingen was vergelijkbaar met vorig jaar. Het aandeel in de categorie particuliere woningen was flink hoger. En dat zie je terug in het aantal genomineerde huizen die allemaal een duurzame, luxe uitstraling hebben. Opvallend is verder het gebruik van metalics. Goud- en geelkleurige varianten laten de kozijnen letterlijk schitteren. Als laatste noemen we het hoge aantal toegepaste schuifdeuren. Binnen en buiten mogen vrijwel naadloos in elkaar overgaan. De geleding in de gevel verraadt nauwelijks welk deel te openen is: een strak stramien in de gevel maakt dat het aanzicht in geopende of gesloten stand vrijwel identiek is.

Stemmen

Tot en met 23 december 2016 kan het publiek op de website projectprijs.reynaers.nl de projectvideo’s bekijken en zijn favoriete top drie samenstellen. Het project met de meeste stemmen wint en volgt de Copierwoning op.
 

Meer nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
Evenementen22-09-2020

Geslaagde jubileumeditie Reynaers

Producten29-06-2020

Reynaers antimicrobiële coating voor Touch- en Horizon-handgrepen

Projecten08-06-2020

De verbouwing van het jaren 30 huis van Mieke en Steven