Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof.jpg

Woningbouwvereniging Talis dat de appartementen verhuurt, wilde naast de verbetering van het energielabel naar label A ook de gevel een eigentijdse uitstraling geven met als doel om Weezenhof, gelegen in de wijk Dukenburg in Nijmegen, nog 30 jaar te kunnen verhuren. Een van de verdere eisen was dat de gebruikte materialen voor 90 % gerecycled moesten zijn. Een eis die Reynaers Aluminium kon inwilligen voor de raamkozijnen en schuifdeuren.

De kwaliteit van het oorspronkelijke gebouw versterkt het project en maakt het gebouw toekomstgericht.

Pieter Oosterhout

Architect aan het woord

In onderstaande video geeft architect Pieter Oosterhout van Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur uit Beuningen, toelichting op de renovatie van Weezenhof en het gebruik van aluminium in de gevel.

DUBOkeur®

Het in Weezenhof toegepaste aluminium raam- en deursysteem CS 68 en schuifsysteem CP 130 ontvingen van het NIBE, het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie uit Bussum, het DUBOkeur®. Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse.

Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-1.jpg

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.

Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-2.jpg

De renovatie is uitgevoerd terwijl de appartementen nog waren bewoond.

Programma van eisen

Deze renovatie bewijst dat duurzaamheid een eis is die uitstekend past in het programma van eisen. Met de aluminium Reynaers-systemen is een perfecte invulling gegeven aan de eisen met betrekking tot het bouwen met materialen met een lage milieu-impact.

Bijzonder is bovendien dat de renovatie van Weezenhof werd uitgevoerd, terwijl de 270 appartementen nog bewoond waren. De overlast moest daarom tot een minimum beperkt worden. Een opvallende prestatie die niet onopgemerkt is gebleven. Al meer dan 200 professionals van andere woningbouwverenigingen en overheden brachten een bezoek aan het renovatieproject.

Projectgegevens

Naam: Weezenhof

Locatie: Nijmegen

Architect: Pieter Oosterhout Buro voor Architectuur

Gevelbouwer: P. van Hoesel

Toegepaste Reynaers systemen: CS 68, CP 130

Jaar van realisatie: 2014

Fotograaf: Hennie Raaymakers

  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-1.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-2.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-3.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-4.jpg
  • Reynaers-Aluminium-Project-Weezenhof-5.jpg