Skip to main content
Klachten bekijken op locatie
07 Mar 2019

5 dingen die u NIET moet doen als u een klacht heeft

U heeft een klacht over een van de aluminium systemen van Reynaers, en dan? Welke procedure moet u volgen?
 

Stel: U constateert kleurverschil bij een bepaalde levering. Onder druk van de aannemer maakt u er toch kozijnen van die in het project worden gemonteerd. Pas na enkele weken meldt u de klacht van het kleurverschil bij Reynaers. Zo’n klacht hoeft Reynaers niet in behandeling te nemen. In de algemene leveringsvoorwaarden, de systeemgarantie en de prijslijst staan de voorwaarden uitgelegd.

Het is dan ook belangrijk dat u de klachtenprocedure volgt.

Hoe ziet die klachtenprocedure eruit?

In de prijslijst paragraaf 2.4 staat de klachtenprocedure vermeld. Deze richt zich op levering van foutieve aantallen en goederen, op transportbeschadigingen en op beschadigingen en kwaliteitsfouten.

Direct na aflevering van uw bestelling controleert u deze:

1.    Op levering van de correcte aantallen en goederen;
2.    Op schade ontstaan bij transport;
3.    Op beschadigingen en afwijkingen bijvoorbeeld in kleur. Dit is een visuele controle, oftewel u bekijkt de levering zorgvuldig;

Foutieve aantallen, goederen en transportschade (de opties 1 en 2 hierboven) meldt u direct na levering bij de afdeling Customer Service van Reynaers.

Constateert u een beschadiging of afwijking, optie 3, dan meldt u dit binnen 8 dagen na levering bij de de afdeling Customer Service van Reynaers. Customer Service neemt de klacht in behandeling. Indien nodig, zal de rayonmanager bij u komen om de profielen samen met u opnieuw te controleren of worden controle stalen opgevraagd. Is de klacht gegrond, dan zal herlevering van de betreffende materialen zo spoedig mogelijk plaatsvinden.
 
Daarnaast is het zo dat Reynaers niet verantwoordelijk is voor vorm- en/of kleurafwijkingen die kunnen optreden na het lakken en/of anodiseren van onze profielen indien brute materiaal geleverd wordt.

Wat moet u beslist niet doen bij een klacht?

Vanzelfsprekend lossen wij graag uw klacht op. We constateren echter dat de juiste procedure niet altijd gevolgd wordt. Zoals in onderstaande praktijkvoorbeelden:

  1. U constateert een kras op het profiel. Onder druk van de aannemer maakt en monteert u het kozijn toch zonder de beschadiging vooraf te melden bij Reynaers.
  2. U meldt uw klacht te laat. Zo ontneemt u Reynaers de kans om in vroegtijdig stadium de klacht te beoordelen en te zorgen voor eventuele herlevering.
  3. U constateert tijdens het monteren een probleem en gaat toch door met de montage. Pas daarna meldt u de klacht. De kosten die moeten worden gemaakt (kozijn demonteren / nieuw kozijn plaatsen en eventuele beschadigingen aan stucwerk etc.) zijn dan sowieso niet voor rekening van Reynaers.
  4. U laat de profielen in het werk bijwerken, zonder voorafgaande goedkeuring van Reynaers.
  5. U wilt de boete die de aannemer u oplegt, doorspelen naar Reynaers.

Kort samengevat

Heeft u een klacht, meldt deze dan direct bij de afdeling Customer Service van Reynaers, bereikbaar op telefoonnummer +31(0)492-561020.