Skip to main content

Trudo Toren

Nederland

Enkele verdiepingen van de Trudo Tower langs de buitenkant.

Inspirerende projecten

Inspiratie

Geschiedenis heeft de toekomst

Eindhoven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé creatieve technische hoofdstad van Nederland. Daarnaast is het een bijzondere stad met een groene omgeving en een industriële historie die in het DNA vervlochten is. Tegelijk staat de lichtstad voor een grote opgave, want: hoe creëer je een stedelijke context die ruimte geeft aan veel nieuwe functionaliteiten? Wij vroegen het Paul Diederen van architectenbureau diederendirrix.

Ontdek
Architect Paul Diederen.
Het Anton en Gerard-gebouw op Strijp S in Eindhoven.

Dossier Eindhoven

Eindhoven is niet alleen de stad waar Philips haar gloeilampen en cd-speler ontwikkelde en uitgroeide tot een internationaal bedrijf. Het is ook de stad van kennis en van design. Als brainport Eindhoven presenteert de hele zuid-oostelijke regio van Nederland zich bovendien als innovatieve hightech motor van de wereld.

Ontdek

Ontwerpen vanuit het hart

De bouw moet professionaliseren. Dat is de visie die cepezed had toen het architectenbureau werd opgericht en waar het nog steeds achter staat. “Door prefabricage is veel winst te behalen”, zegt Ronald Schleurholts. “Het bespaart tijd, maar bovenal komt het de kwaliteit ten goede.”

Ontdek
Ontwerpen vanuit het hart

Dossier Rotterdam

Oude en nieuwe iconen wisselen elkaar af in Rotterdam. Bijna iedereen kent de populaire stad van de Erasmusbrug, de Markthal en het futuristische station. Toch is er veel meer te ontdekken in de havenstad die na de Tweede Wereldoorlog een blank canvas was. Zo blijken diverse oude iconen geïnspireerd op Amerikaanse architectuur. En ook in nieuwe gebouwen speelt die een rol.

Reynaers Aluminium dossier Rotterdam

Onze blogs

Inspiratie
Little C In Nederland

Little C

Van braakliggende tippelzone tot woonbuurt met grootstedelijke allure. Architecten Bert van Breugel, Jaakko van ‘t Spijker en landschapsarchitect Cor Geluk halen met de woonwijk Little C een stukje New York naar Rotterdam. Van Breugel: “Kleine details maken hier een groot verschil."

Ontdek

“Ik kende dit gebied vooral als een braakliggend stuk niemandsland. Geen fijne plek. Toch had de locatie volop potentie met cadeaus die wachtten om uitgepakt te worden. De levendige Coolhaven voor je neus, de Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit op loopafstand. We kozen voor een andere benadering dan andere stedelijke verdichtingsplannen. Little C is nu een dorp in de grote stad.”

Ontdek
Bert van Breugel en Jaakko van ‘t Spijker
Architecten van CULD.
Little C in Rotterdam