Skip to main content

Het Kleine Krikhaar

Het Kleine Krikhaar

Uitgelichte projecten

Ontdek alle projecten
De Oliphant, Amsterdam

De Oliphant

De Oliphant is een markant Y-vormig gebouw met een transparante gevel en een herkenbare verticale geometrie, dankzij de speciaal ontwikkelde raamelementen met ranke aluminium vinnen. Met als resultaat ruimtelijke en lichte werkplekken, waarmee het nieuwe kantoorontwerp klaar is voor de ‘sharing economy’.

Ontdek

Bibliotheek Deventer

De nieuwe openbare bibliotheek aan de Stromarkt in Deventer is eigentijds in vormgeving en materialisering, maar past perfect in zijn historische context. Dat is een grote verdienste van het ontwerp van BiermanHenket architecten voor dit grote volume. Met grote glazen puien opent het nieuwe bibliotheekgebouw zich uitnodigend naar de stad.

Ontdek
Bibliotheek Deventer
Villa X

Villa X

Voor een echtpaar in Noord-Brabant ontwierp Barcode Architects een bijzonder strakke villa. Een eenvoudig maar geraffineerd volume, dat als een massief object in het groen staat. De grondvorm is een rechthoek, waarvan de lange zijden in het midden naar binnen geknikt zijn. Het middendeel van de woning is heel open en licht met vliesgevels, de koppen hebben juist zware en meer gesloten gevels van gepolijst beton. Een huis met contrasten.

Ontdek

Jardins du Lou

Frankrijk

Three office buildings located in the green Jardins du Lou business complex in Lyon, France.