Skip to main content
Reynaers Aluminium testprofessional scant een stukje profiel.
25 Oct 2019

CE-markering vanaf 1 november verplicht

Vanaf 1 november is CE-markering voor deuren verplicht. Dit betekent dat de huidige nationale goedkeuringen voor CS 77-FP buitendeuren niet langer zijn toegestaan. Wij herinneren u graag aan de te nemen stappen om te komen tot CE-markering van brandwerende buitendeuren*.

Onderneem actie

Voor CE-markering van brandwerende buitendeuren is certificering door een keuringsinstituut vereist. Daarom moet u contact opnemen met een het keuringsinstituut om deze certificering te krijgen, zodat u CS 77-FP buitendeuren na 1 november 2019 kunt blijven verkopen. Om deze certificering te krijgen, is er een document beschikbaar dat is samengesteld door Efectis en is gebaseerd op de EXAP en testrapporten.

 

 

Verplichte overeenkomst

Zoals vermeld in de Europese regelgeving vereist het keuringsinstituut een overeenkomst tussen Reynaers en u als klant. Een sjabloon voor zo’n overeenkomst kunt u opvragen bij Reynaers Support.

Fabrikanten die met succes de speciale FP-training hebben gevolgd kunnen deze licentieovereenkomst aanvragen. Deze staat los van de standaard CE-markeringsovereenkomst.

Om u te helpen bij het opstellen van de DoP (Declaration of Performance) en het CE-markeringlabel, wordt het bestaande Excel-sjabloon in Reynapro uitgebreid met pagina's voor brand- en rookwerende producten. Dit nieuwe sjabloon is vanaf 1 november beschikbaar.

Technisch manager Bert Maas geeft een online webinar.

Bert Maas, technisch manager van Reynaers, geeft uitleg over brandwerende ramen en deuren.

Webinar

Vindt u de nieuwe regelgeving lastig? Bert Maas, Technisch Manager bij Reynaers, legt u graag uit wat er in de regels staat en hoe u daarmee om moet gaan. In het webinar “Geen brandveilige gevel meer zonder CE” vertelt hij samen met Senior Adviseur Gert van den Berg van DGMR en Certificatiemanager Harm van Dartel van SKG IKOB over de veranderingen.

Bekijk het webinar

Vragen?

Heeft u vragen over brandwerende ramen en deuren? Stel ze gerust via telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20, of stuur een email naar support@reynaers.nl.

* Voor binnendeuren is CE-markering niet mogelijk totdat EN 14351-2 van kracht wordt. Tot die tijd blijven de nationale goedkeuringen van toepassing. Ook voor ramen blijven de nationale goedkeuringen van toepassing.