Skip to main content
Buitendraaiend beslag
11 Feb 2020

Tweede generatie naar buiten draaiend beslag

Naar buiten draaiend beslag kreeg onlangs een grote update. Het vernieuwde hang- en sluitwerk bestaat veelal uit het bekende Chrono beslag van Sobinco. In combinatie met de nieuwe insteeksloten specifiek voor buiten draaiende elementen zorgt dit voor een tweede generatie naar buiten draaiend beslag dat nu echt klaar is voor de toekomst!

Update

Voorheen kon er gebruik gemaakt worden van het Salto of Siegenia beslag, waarbij enkel draai of draaischuif ramen gemaakt konden worden. Dit oude naar buiten draaiend beslag was erg arbeidsintensief; het moest op maat gemaakt worden, voorzien van ponsgaten en aan elkaar gekoppeld worden. Dat is nu verleden tijd.

De voordelen van de update op een rij:

  • De raamkrukken zijn beschikbaar in diverse modellen met rozet;
  • Het nieuwe beslag is voordeliger ten opzichte van het oude naar buiten draaiend beslag;
  • Toepassing van zowel zichtbare als verdekt liggende Invision Go & Pro scharnieren, uitzetzak en draaischuif scharen;
  • Gemakkelijke montage van de uitzetzak en draaischuif scharen, inclusief voorbewerkte uitvulstukken. De scharen schuif je in de beslaggroef van de vleugel;
  • Draai, draaischuif, stolp & uitzetzakramen kunnen worden voorzien van het nieuwe hang- en sluitwerk. Dit is toepasbaar in de volgende systemen:

- SL 38

- CS 59

- CS 68

- CS 77

- Masterline 8

ReynaPro

De tweede generatie van het naar buiten draaiend beslag is volledig opgenomen in ReynaPro. Download de catalogus Opening Windows via het Klantenportaal om te zien in welke vleugelprofielen het beslag toegepast kan worden.

Buitendraaiend beslag

Tip: gebruik Chrono Logic Online

Met Chrono Logic Online bepaalt u op een eenvoudige manier voor elk raamelement het vereiste Chrono beslag. Koppel ReynaPro aan Chrono Logic en u hoeft de raamparameters niet per element opnieuw in te voeren. Het programma genereert een pdf-bestand bestaande uit een artikelenlijst en een montagetekening met de exacte positie van vleugel- kaderbeslag. Lees hier meer tips over Chrono Logic Online.

Lees meer

Meer weten?

Wilt u meer weten over het nieuwe naar buiten draaiend beslag? Neem dan contact op met de Technisch Adviseurs Hang- en Sluitwerk, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.