Seaside villas Syvota

Seaside villas Syvota

Joanna Dinis Bernando Sanchez Zoi Karakinari

De aantrekkingskracht van een Griekse villa is onmiskenbaar - praktisch, gastvrij en spectaculair gelegen in haar omgeving met een tijdloze eigentijdse uitstraling. De privévilla's van Sivota zijn gevestigd in Igoumenitsa, een kustplaats in het noordwesten van Griekenland. 

Ze zijn ontworpen in deze traditie en bieden een combinatie van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en een cultuur van binnen- en buitenleven, met een mix van traditionele en moderne bouwelementen.

Het prachtige uitzicht vanuit de villa op de Middellandse Zee.

De villa’s, die uit vier woongebouwen bestaan, bleven meerdere jaren onafgewerkt vanwege de economische crisis in het land. In 2015 kocht de huidige eigenaar het pand om het project af te maken als een rustige privéwoning voor zijn gezin. Privacy was een essentieel aspect van het project, dat een toevluchtsoord voor ontspanning moest zijn. Ook wilde men de spectaculaire uitzichten optimaal benutten.

 

Dinis Real Estate en Development voltooide de bouwwerkzaamheden en werkte het ontwerp bij met lokale partners, waaronder Spinian de Sanchez Exterior Architect. Het tijdsbestek van het project was strak: het nieuwe ontwerp en de bouw moesten binnen anderhalf jaar klaar zijn.

“Onze klant houdt van het Hi-Finity schuifsysteem omdat het een vrij uitzicht oplevert. Met zijn verborgen profielen was dit het enige systeem waarmee dit volgens ons mogelijk was”Donatos Dinis

De gladde en vierkante afwerkingen die mogelijk zijn met aluminium kozijnen, passen bij het minimalistische en detailgerichte ontwerp.  Dit ontwerp is kenmerkend in de hedendaagse Griekse villa-architectuur.

De Hi-Finity is een moderne glazen schuifdeur met een ergonomische handgreep en een verborgen vergrendelingssysteem. Dit systeem heeft mogelijkheden van glaswanden die doorlopen van vloer tot plafond en van muur tot muur. 

Dit vereiste een brede balk, zonder een kolom of een te grote diepte, die de doorkijk blokkeert. Voor de opening met brede overspanning werd een balk met toevoeging van koolstofvezels gespecificeerd, om de diepte te beperken en een volledig zicht naar buiten mogelijk te maken. Daarnaast werden de regenafvoeren door de kolommen en in de vloer geleid.

 

Het resultaat is indrukwekkend. Traditioneel qua vorm en schaal, met als krachtig element de introductie van een modern aluminium schuifsysteem dat goed aansluit bij de lokale architectuurtaal.

Architecten: 
Joanna Dinis Bernando Sanchez Zoi Karakinari
Locatie: 
Bella Vraka - Syvota, Greece
Fotograaf: 
CineMatic Hellenic Media - Dimitrios Liopiaris
Andere partners: 
Vrakas Spiros (Investors) Donatos Ntinis - Real Estate & Development (General Contractors) Donatos Dinis (Project developers)
Gebruikte Reynaers-systemen: