Veiligheid voor kinderen

Een zeer belangrijk aspect van aluminium ramen en deuren is hun niveau van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van kinderen. Reynaers houdt daar rekening mee bij het ontwerpen van de raam-en deursystemen.

Slagvastheid

Alle systemen zijn onderworpen aan een zware slagproef waarbij een zandzak het effect simuleert van een bewegend object (bijv. een lopend kind) op een geïnstalleerd venster. Deze tests worden uitgevoerd in ons high-tech Reynaers Institute. Het hoge niveau van slagvastheid van onze systemen zorgt voor een veilige oplossing voor spelende kinderen. 

Andere veiligheidsmaatregelen

Bepaalde deuren kunnen worden uitgerust met een speciale vinger-bescherming. Dit zorgt ervoor dat een kind of een andere persoon niet gewond kan raken wanneer hun vingers vast komen te zitten tussen een sluitende deur. Bovendien zijn raam- of handgrepen voorzien van een zogenaamd ‘’anti-error’’ apparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de handgrepen alleen op de juiste manier werken. Op deze wijze wordt de slechte werking, eventueel resulterend in een onverwachte opening van het element, vermeden.