Skip to main content
  • CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije
  • CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije
  • CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije
  • CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije
  • Gökhan Aksoy Mîmarlik

Paragon Tower

Ankara - Turkije - 2013
CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije

Kijk naar de Paragon Tower en kijk dan nog een keer. Zijn stijgende prismavorm zal je in eerste instantie misschien verbazen, maar dat is precies het punt. Dit kantoorgebouw, ontworpen door Gokhan Aksoy, valt op dankzij op maat gemaakte ConceptWall 50-geveloplossingen. En dankzij de duurzame bouwelementen is de Paragon genomineerd voor een Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Silver-certificering. Een milieuvriendelijke ontmoetingsplaats in dit recent ontwikkelde gebied van Ankara, Turkije.

De Paragon Tower is zowel een werkomgeving als een sociale hotspot. 27 verdiepingen aan kantoorruimte beslaan het grootste deel van het gebouw, met semi-open "vloertuinen" op de zevende en 17e verdieping waar werknemers kunnen genieten. Maar architect Gokhan Aksoy bood ook ruimte aan cafés, sociale diensten en restaurants, waardoor ook lokale bezoekers interactie met de omgeving kregen. Business en leisure komen samen op de binnenplaats op de begane grond, waar u kunt uitrusten in de schaduw van een grote luifel. Als bezoeker kom je in de verleiding om de hele dag plaats te nemen en je te vergapen aan het verrassende ontwerp van de Toren.

Als bezoeker kom je in de verleiding om plaats te nemen op de binnenplaats en je de hele dag te vergapen aan het verrassende ontwerp van Paragon Tower.

CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije

In een dichtbevolkte binnenstad moet je zo efficiënt mogelijk omgaan met je beperkte vloeroppervlak. Het hoge en schuine ontwerp van de Paragon Tower is de perfecte oplossing.

Merk van buitenaf op hoe het vloeroppervlak van de Paragon kleiner wordt naar de bovenste verdieping toe. Dit dynamische, asymmetrische ontwerp geeft de toren zijn herkenbare prismavorm. Maar onregelmatige vormen vragen om even onregelmatige oplossingen, niet in het minst bij het bekleden van de onconventionele gevel van een wolkenkrabber. Gelukkig kunnen de op maat gemaakte systemen van Reynaers Aluminium aan de behoeften van elk project voldoen.

Hoewel de Paragon Tower meteen je aandacht trekt, zul je merken dat hij minder zonlicht weerkaatst dan zijn buren. De gevel bestaat namelijk uit maatwerkversies van onze ConceptWall 50 vliesgeveloplossingen. Deze varianten hebben gecoate glaspanelen, waardoor de schittering van de ruiten tot een absoluut minimum beperkt blijft. Geanodiseerde aluminium bekleding geeft het kantoorgebouw verder een matte en elegante uitstraling. Op deze manier, hoewel de omgeving prachtig wordt weerspiegeld in de façade, zal de toren geen pijn doen aan je ogen als je ernaar kijkt.

Reynaers Aluminium ConceptWall 50-oplossingen geven de Paragon Tower zijn matte en toch elegante uitstraling. Geniet van het uitzicht, zowel van binnen als van buiten.

"LEED-ing" door voorbeeld

De aluminium vliesgevels van Reynaers zien er prachtig uit, ze bieden ook de beste isolatie in hun klasse waar bewoners en medewerkers van kunnen genieten. Maar dat is niet het enige kenmerk dat de toren tot een groene vermomde held maakt. Loop door de kantoren die worden verlicht door sensorverlichting en voel een constante gemiddelde temperatuur dankzij een natuurlijk koelsysteem dat speciaal in de gevel zelf is geïntegreerd.

CW 50-SC Vliesgevels - Business center Paragon Tower gelegen in Ankara, Turkije

Het project heeft tijdens de bouw zorgvuldig omgegaan met het gebruik van lokale en gerecyclede materialen. Niets ging verloren. Voor deze groene inspanningen heeft de USGBC de Paragon Tower genomineerd voor een LEED Silver-certificering. Deze prestigieuze prijs voor "Leadership in Energy and Environmental Design" laat je weten dat duurzaamheid het kernidee was in het ontwerp- en bouwproces van de Paragon.

Dus stap in de Paragon Tower en geniet met volle teugen van dit groene kantoorgebouw. Of je nu als medewerker komt of gewoon als bezoeker langskomt, de Toren heet je altijd hartelijk welkom. Turkse gastvrijheid op zijn best in een moderne setting die tot de verbeelding spreekt.

Gebruikte Reynaers Aluminium systemen

Partners bij dit project

Architect

  • Gökhan Aksoy Mîmarlik

Gevelbouwer

  • Panel Cephe

Fotograaf

  • Selçuk Çınar

Andere belanghebbende

  • Ufuk Mesken Inșaat (General contractor)