Skip to main content
Interior view of The Giving Tree private project. A modern table is set in front of big glass surfaces.

Duurzaam bouwen en Reynaers Aluminium

De weg naar duurzaamheid

Het is tijd. Klimaatverandering is een onbetwistbare wereldwijde uitdaging. Beloftes en goede bedoelingen zijn niet meer voldoende. Tijd om actie te nemen en de lat hoger te leggen. Reynaers Group doet dat door te focussen op drie pilaren binnen duurzaamheid: 

  1. beschermen van de aarde
  2. onze mensen
  3. verantwoordelijkheid nemen richting de maatschappij
Lees meer

“We kunnen in 2050 alleen een circulaire onderneming zijn als de leveranciers waarmee we samenwerken hun carbon footprint aanzienlijk omlaag weten te brengen. Om dat te bereiken, zijn we in een constante dialoog.“

Lees het volledige artikel
Andreas Ververis
Key Account Manager
Andreas Ververis Reynaers Aluminium

Groene initiatieven binnen Reynaers Group

DigiTrace

Direct inzicht in de materialen die in onze producten worden gebruikt? Dat kan met het digitale productpaspoort, DigiTrace, van Reynaers Aluminium.
Ontdek DigiTrace

Kwaliteitscertificeringen - projecten

The BREEAM logo.

Kwaliteitscertificeringen - Producten

Reynaers Aluminium duurzaamheid

Groene gebouwen

ASML Gebouw 3: parametrisch pronken met gevels
ASML Gebouw 3: parametrisch pronken met gevels

ASML Gebouw 3, Veldhoven

parametrisch pronken met gevels

Een prettige werkomgeving en een beeldbepalend gebouwontwerp creëren, gekoppeld aan een forse duurzaamheidsambitie. ASML Gebouw 3 op de Veldhovense ASML-campus vinkt alle architectonische uitdagingen aan. De parametrische elementgevel vormt een absolute aandachtstrekker. Ook moest een BREEAM-Excellent label worden gehaald evenals WELL. Uiteindelijk is dit zelfs WELL-platinum geworden. De aluminium elementgevel met parametrische panelen aan de vin dragen hier sterk aan bij.

Lees meer

Vanderlande, Veghel

gevel kantoorpand speelt met elementen

De campus van de Veghelse multinational Vanderlande is met de komst van Gebouw 60 een nieuwe architectonische parel rijker. Om de BREEAM Outstanding kwalificatie te halen, is een belangrijke rol weggelegd voor de gevel. De lamellen hebben volgens de architect Menno Top veel meer dan alleen esthetische waarde. De horizontale en verticale lamellen die op de gevel zitten, zijn heel belangrijk om de zoninstraling in het gebouw tegen te gaan.

Lees meer
Vanderlande
Vanderlande, Veghel
DC New Logic III: het op één na duurzaamste distributiecenturm ter wereld
DC New Logic III: het op één na duurzaamste distributiecenturm ter wereld

DC New Logic III, Tilburg

het op één na duurzaamste distributiecenturm ter wereld

Een futuristisch distributiecentrum trekt de aandacht naast de snelweg in Tilburg, Nederland. Het DC New Logic III-gebouw schittert in het zonlicht dankzij de grote glazen gevels die zijn opgebouwd uit Reynaers Aluminium ConceptWall 50-oplossingen. Bovendien is dit logistieke complex het op één na duurzaamste distributiecentrum ter wereld en kreeg het daarom een BREEAM Outstanding-certificaat.

Lees meer

Quatuor, Brussel

een kwartet van gebouwen met duurzame oplossingen

Waar vroeger het Boudewijngebouw stond, staat nu Quatuor, een moderne werkplek met een opvallende architectuur. Het gebouw produceert 30% van haar eigen energie, heeft een systeem voor regenwaterrecycling en voldoet aan de passiefhuisstandaard. Hierdoor kreeg het een BREEAM ‘Outstanding’ label, een keurmerk voor het realiseren van duurzame omgevingen. Het aluminium gevelwerk past dus perfect in dit verhaal, want aluminium is hoog isolerend, ecologisch en 100% recyclebaar.

Lees meer
Quatuor: een kwartet van gebouwen met duurzame oplossingen
Quatuor: een kwartet van gebouwen met duurzame oplossingen
Installation fabricator
Our low-energy solutions brochure on an iPad.

De energie-efficiënte oplossingen van Reynaers Aluminium

Zelfs met niet-gecertificeerde, energie-efficiënte oplossingen kunt u duurzame gebouwen creëren. Hoe wij u hierin ondersteunen, staat in de brochure.

Bekijk de brochure

Nog meer duurzaamheid

Uitgelichte onderwerpen

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met aluminium in combinatie met duurzaamheid voor uw ontwerp? Neem dan contact op met Andreas Ververis, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20. Hij helpt u graag.

Benieuwd naar de verschillende systemen? Op de productpagina staat alle informatie op een rij. In de downloadverzameling vindt u alle bestanden binnen het thema.

Naar de productpagina
Naar de downloads