Skip to main content
Touch beslag
16 mei 2023

Een inbraakwerende raamkruk: waar moet u op letten?

In Nederland gelden er specifieke regels voor inbraakwerende raamelementen. Zo is de norm dat een afsluitbare raamkruk op raamelementen getest moet zijn op een minimale trekkracht/wringmoment van 35N (Newton).

Een kruk kan afsluitbaar zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat deze geschikt is om op een inbraakwerend element te plaatsen. Het is dus belangrijk dat u niet alleen let op “afsluitbaar”, maar ook of de kruk een certificaat heeft voor een trekkracht van 35nw. Pas dan mag een kruk in Nederland toegepast worden op een inbraakwerend raamelement.

Wanneer een kruk SKG** getest is, is daar ook de trektest van 35N in meegenomen. Is de kruk SKG*** getest, dan is daar de trektest van 100N in meegenomen. Als een kruk niet SKG getest is maar wel afsluitbaar is, kan hij toch voldoen aan de eisen wanneer er afzonderlijk getest is op een minimale trekkracht van 35N.

 

Tip: Bij het aanmaken van een inbraakwerend raamelement in ReynaPro, ziet u automatisch alleen de krukken die voldoen aan de gestelde eisen.

Bijvoorbeeld:

Contour raamkruk 061.8962.- voldoet niet

Contour raamkruk 061.8962.- niet SKG

Touch raamkruk 060.6452 voldoet wel

Touch raamkruk 060.6452 SKG keurmerk

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de Technisch Adviseurs Hang- en Sluitwerk, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.