Skip to main content
Reynaers Aluminium Horizon kruk
27 juni 2023

Krukbediend slot: de voordelen op een rij

De krukbediende sloten zijn niet nieuw. Al enkele jaren maken ze deel uit van het hang- en sluitwerk assortiment van Reynaers Aluminium. Een krukbediend slot kent vele voordelen. 

Door de kruk omlaag te bewegen, wordt het (meerpunts)slot ontgrendelt. Zo opent u de deur. Na het sluiten van de deur activeert u de vergrendeling door de kruk omhoog te bewegen.

Tip: het omhoog bewegen van de kruk is een eenvoudige handeling. Doe dit daarom telkens na sluiting van de deur. Zo is de deur altijd volledig vergrendeld. Het sluiten hoeft dan nog niet met de cilinder. Die gebruikt u ’s nachts voor een veilige algehele afsluiting.

De voordelen op een rij:

  • Het gebruikersgemak: het ontgrendelen en vergrendelen van de sluitpunten met de kruk als hefboom is gemakkelijker dan het omdraaien van een cilinder. De cilinder gebruikt u dan enkel nog om de nachtschoot mee te bedienen.
  • Een verbeterde afdichting: er is namelijk altijd een maximale afdichting doordat het slot de deur in zijn sluitpunten trekt en daarmee de deur ook tegen de rubberafdichtingen trekt.
  • Verkleint de kans op kromtrekken: de kans op het optreden van het zogenaamde bi-metaaleffect is kleiner.

Het toepassen en gebruiken van een krukbediend slot kan wennen zijn, maar verhoogt de kwaliteit van de afgesloten deur. Zeker wanneer het gaat om deuren van een hoog formaat.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Accountmanager of een van de Technisch Adviseurs Hang- en Sluitwerk, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.