Skip to main content
Renson doekzonwering voor CW 50
21 november 2022

Nieuw: doekzonwering voor ConceptWall 50 vliesgevelsysteem

De trend van grote glaspartijen zorgt voor een esthetisch en strak aanzicht van de gevel. Het zorgt onder andere voor meer transparantie en verbindt binnen met buiten. Maar hoe zit het met de warmte van de zon op deze glasvlakken, hoe vermijdt u oververhitting?

Dit was een belangrijke trigger voor Reynaers Aluminium om samen met Renson te zoeken naar dè productcombinatie van vliesgevels en doekzonwering. Specifieker, het Reynaers Aluminium ConceptWall 50 vliesgevelsysteem gecombineerd met het Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50. Het resultaat: een oplossing waar de gevel en doekzonwering naadloos op elkaar aansluiten.

Reynaers-Aluminium-Renson-3

De Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 zorgen voor een perfecte match tussen vliesgevel en doekzonwering.

Oog voor detail

Aan uitstraling gaat niets verloren. Het ConceptWall 50 systeem van Reynaers Aluminium staat garant voor onbeperkte designvrijheid met maximale transparantie. En het systeem voldoet aan alle technische en ontwerpvereisten van eigentijdse architectuur. Het Reynaers Aluminium systeem, geschikt voor grote, zware glaspanelen, sluit goed aan op het Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 systeem. Het Renson systeem is oneindig te koppelen doordat de oplossing rekening houdt met thermische uitzetting. Daarbovenop bevat het Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 een koppelzijgeleider van slechts 50mm voor de centrale bevestiging naar de vliesgevel. De integratie met beide systemen zorgt voor een minder diepe opbouw en garandeert een esthetische uitstraling, met oog voor detail. 

Uitvoerig getest en eenvoudig te installeren

Wat gebeurt er met de onderlinge bevestiging en doorbuiging van de profielen bij extreem hoge druk? En hoe hard mag het waaien voor deze combinatie om toch zekerheid te bieden? Het Research en Development team van Renson en Reynaers Aluminium hebben deze innovaties uitvoerig als combinatie-oplossing getest, met onder andere druktesten en windbestendigheidstesten. De limieten werden opgezocht om de hoogste kwaliteit en garantie te bieden van deze systemen. Deze productinnovaties zijn bestand tot windvlagen van 130 km/u.

Doekzonwerig werd uitvoerig getest op de Reynaers Campus

De productcombinatie werd onderworpen aan uitgebreide druk- en windtest procedures.

Bij het ontwikkelen van deze combinatie is rekening gehouden met zowel de detaillering en uitstraling als de systeemeisen, waardoor alles perfect op elkaar is afgestemd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de nieuwe doekzonwering van Renson in combinatie met het ConceptWall 50 systeem van Reynaers Aluminium? Neem contact op met Projectadviseurs Architecten Bart Hellings, Menno Hamers of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20. Zij helpen u graag.

  • Combineer ConceptWall 50 met Renson Fixscreen Minimal
  • Combineer ConceptWall 50 met Renson Fixscreen Minimal