Skip to main content
Masterpatio Red dot winner.
14 Sep 2021

Nieuwe generatie aluminium schuifdeuren: MasterPatio

Het design van het nieuwe schuifdeursysteem MasterPatio: ultraslank, minimalistisch en transparant. De specificaties: hoge isolatiewaarden, royale afmetingen en uiteenlopende ontwerpmogelijkheden. Die combinatie maakt MasterPatio daadwerkelijk hèt nieuwe generatie schuifdeursysteem. De toegekende Red Dot Award onderstreept dat nog eens.

De belangstelling binnen de architectuur voor grote en transparante gevelopeningen is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Architecten vertalen dat in hun ontwerp naar woningen met grote ramen en deuren en veel glas. Het nieuwe hefschuifdeursysteem MasterPatio biedt daarvoor grenzeloze mogelijkheden. Niet alleen in de reguliere woningbouw, maar ook in hoogbouw.

Masterpatio window.

Echt inhoud geven aan transparantie en duurzaamheid

MasterPatio geeft een nieuwe dimensie aan transparantie. Daarvoor zorgt de glas tot profiel verhouding van +/-  90 %. Ook de slanke middenstijl, verborgen ontwatering en minimalistisch aanzichtbreedtes dragen hieraan bij.

En dat niet alleen. Bijna iedereen weet inmiddels dat aluminium 100 % recyclebaar is en oneindig hergebruikt kan worden zonder kwaliteitsverlies. Met MasterPatio geeft Reynaers Aluminium letterlijk inhoud aan duurzaamheid. De hoge isolatiewaarde en cradle-to-cradle certificering maken het systeem geschikt voor passiefbouw. In Nederland kan het systeem daarom een belangrijke bijdrage leveren aan BENG (bijna energieneutraal gebouw). MasterPatio is het best isolerende tweerail / duorail schuifsysteem. Ook bij de ontwikkeling van het systeem is rekening gehouden met het milieu: Bij de productie van de schuifdeuren ontstaat minder afval en we gebruiken gerecyclede rubbers die zorgen voor een verminderde CO2-uitstoot.

Oog voor detail

Slank en minimalistisch. Die kenmerken zie je niet alleen terug in de lage drempel en smalle aanzichtbreedtes van de kaders en stijlen, maar ook in de details zoals de verborgen ontwatering. De haken om de deur te kunnen sluiten, zijn bovendien verwerkt in het slot en de inkepingen in de stijl. Een esthetisch fraaie oplossing die bijdraagt aan de minimalistische uitstraling van het systeem.

Masterpatio window.

De specificaties* van MasterPatio in het kort

 • Ultraslank: middenstijl vanaf 50 mm
 • Transparant: maximale hoogte 3,60 meter
 • Sterk: maximaal 400 kg glasgewicht bewegende delen en 1200 kg voor de vaste elementen
 • Duurzaam: isolatieniveau Uw <0.8 W/m²K. Dus geschikt voor passiefbouw en BENG
 • Veilig: wind- en waterdichtheid C5 (2000 Pa) / E1200 (1200 Pa). Dus ook geschikt voor hoogbouw
 • Comfort: eenvoudig te bedienen hefschuifsysteem
 • Ontwerpvrijheid: uiteenlopende mogelijkheden waaronder een open hoek-oplossing en compatible met ander systemen uit de Master-serie zoals raam- en deursysteem MasterLine 8

*Let op: prestaties kunnen verschillen, afhankelijk van de gekozen profielcombinaties.

Masterpatio Red dot winner.

Prijswinnend design: Red Dot Award

De combinatie van het strakke design en actuele duurzaamheidsaspecten van MasterPatio valt op. Het schuifsysteem ontving in 2021 de prestigieuze Red Dot Award.

De Red Dot Award jury omschreef het systeem als volgt:

"The design of the MasterPatio sliding door system succeeds in combining state-of-the-art sustainability requirements with excellent insulation performance and a clear design idiom."

Meer weten over MasterPatio?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MasterPatio voor uw ontwerp? Neem dan contact op met een van de projectadviseurs Architecten van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20. Zij ondersteunen u graag.

Op de speciale productpagina staat alle informatie over MasterPatio op een rij. In onze downloadverzameling vindt u alle MasterPatio CAD en BIM-bestanden.

Naar productpagina
Naar de downloads

MasterPatio in beeld

 • Masterpatio window.
 • detail of a MasterPatio Window profile.
 • MasterPatio window.
 • White MasterPatio window.
 • facade with MasterPatio windows.
 • detail of a MasterPatio Window profile.