Skip to main content
Aluminium expert giving an introduction on the ReynaFlow Dashboard to a fabricator.
10 Apr 2018

Optimaliseer uw productieproces met ReynaFlow

Hoe verloopt uw productieproces? Staan de machines in een logische volgorde? Weet u waar een bepaalde order zich bevindt in de fabriek? Heeft u de uitval goed in beeld? Als u gebruik maakt van ReynaFlow wel. ReynaFlow is een productiemanagement module die helpt om uw productie efficiënt aan te sturen, bij te sturen waar nodig en te controleren. Dat zorgt voor een constante kwaliteit, bespaart productietijd en levert dus geld op.

Revolutie op de werkvloer

Efficiënt werken wil iedereen. Vanaf de industriële revolutie die rond 1750 begon, wordt in fabrieken gewerkt aan steeds efficiëntere productieprocessen. Stoom werd ingeruild voor elektriciteit en in de 3e industriële revolutie gingen computers een steeds belangrijkere rol spelen. Inmiddels zitten we in de 4e industriële revolutie. Die noemen we ook wel Industry 4.0. Mooi, maar u vraagt zich wellicht af wat u daar mee kunt als gevelbouwer.

Eerst een korte uitleg: Wat betekent Industry 4.0?

Stel: u ging vroeger met uw auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Thuis bekeek u de route alvast op de wegenkaart. Onderweg werd deze kaart nog regelmatig geraadpleegd. Er volgde lichte paniek als er een wegafsluiting was. Welke route was het beste alternatief?

 

De GPS-routeplanner bracht rond 2000 uitkomst. De papieren wegenkaart was overbodig. Uw navigatiesysteem bracht u naar uw eindbestemming. Wel jammer dat u regelmatig aan moest sluiten in de file op de Route du Soleil.

 

De navigatiesystemen werden en worden nog steeds slimmer. Inmiddels kunnen ze rekening houden met wegwerkzaamheden en files en een alternatieve route aanbieden. Zo beschikt u steeds over een actuele aankomsttijd en dat is wel zo handig. Een goed voorbeeld van een Industry 4.0-toepassing in de dagelijkse praktijk.

Navigatiesysteem; Industry 4.0
Navigatiesysteem; Industry 4.0

Dynamiek met ReynaFlow

Met ReynaFlow maakt u van uw bedrijf een dynamische Industry 4.0-onderneming. ReynaFlow combineert gegevens uit diverse systemen en geeft inzicht in uw productieproces. ReynaFlow staat natuurlijk niet op zichzelf. Het is gekoppeld aan onder meer ReynaPro, uw CNC bewerkingsmachines en eventuele ERP-pakket. 

 

Dit filmpje laat zien hoe ReynaFlow werkt.

Voordelen ReynaFlow op een rij

Met ReynaFlow kiest u voor optimale aansturing van uw productie door:

  • Versnellen productietijd door efficiënter werken
  • Real time volgen van productie met track en trace
  • Eenvoudig aanpassen productievolgorde
  • Eenvoudig analyseren van alle productiegegevens, meten is weten
  • Papierloze werkplek

Meer weten?

ReynaFlow bewees zich inmiddels al bij diverse gevelbouwers. Benieuwd of ReynaFlow ook geschikt is voor u? Neem dan contact op met uw accountmanager, bereikbaar op telefoonnummer +31(0)492 – 56 10 20.