Skip to main content
The Science Based Targets initiative logo.

Wat is SBTi?

Het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is een milieupartnerschap tussen het WNF en de Verenigde Naties dat uitstootreductiedoelen stelt voor bedrijven over de hele wereld. Hun missie is "het stimuleren van ambitieuze klimaatactie door bedrijven" waarbij bedrijven ondersteund worden met duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde doelen die hen helpen om op een milieuvriendelijkere manier te ondernemen.

De doelen die SBTi stelt zijn in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015, waarin staat dat de opwarming van de aarde beperkt moet worden tot ruim onder de 2°C boven het pre-industriële niveau. SBTi gaat zelfs nog een stap verder en stelt als limiet voor de opwarming van de aarde 1,5°C. Alleen als grote bedrijven hun steentje bijdragen, kunnen de ergste gevolgen van de klimaatverandering worden voorkomen. Daarom is de Reynaers Group een van de 3.800 bedrijven die dit ambitieuze milieuplan steunt.

Duidelijke doelstellingen leiden tot een efficiëntere duurzaamheidsreis. Daarom zetten wij ons in voor het Science Based Targets initiatief.

Guillaume Nijdam
Business Partner Operations Reynaers Group

SBTi binnen Reynaers Group

Om te tonen dat we ons inzetten voor een duurzame toekomst, verhogen we de inspanningen en zetten we ons in voor het Science Based Targets initiatief. Dit helpt om transparant te communiceren en de visie van Reynaers Group duidelijk te houden voor alle betrokkenen. Neem bijvoorbeeld de recente duurzaamheidsstrategie: Reynaers Act. Dankzij duidelijke doelstellingen en een goed doordacht actieplan zal onze directe en indirecte CO2-uitstoot tegen 2030 met 50% afnemen.

Met het juiste kader en de juiste hulpmiddelen is alles mogelijk. Met het SBTi-kader als leidraad kunnen we bouwen aan een betere, duurzamere toekomst met hoogwaardig, verantwoord aluminium gevelwerk. Samen kunnen we de ambitieuze milieudoelstellingen bereiken en onze CO2-voetafdruk beperken.

Together for better.

Kamp C - duurzaam project Reynaers Aluminium

Meer weten over hoe Reynaers Group de impact op het milieu wil verminderen? Klik op de button hieronder en ontdek hoe we de directe en indirecte uitstoot gaan aanpakken.

Lees meer