Skip to main content
Iconica Metallic kleuren
07 Mar 2019

Welke metallic kleur is geschikt voor aluminium?

Een metallic kleur zorgt voor een bijzondere schittering, ook in de gevel. Niet alle metallic kleuren kunnen echter gebruikt worden op aluminium kozijnen. Gelukkig zijn er genoeg geschikte metallics voorhanden in Coatex en Iconica. Toch liever een andere kleur? Overleg dan eerst met de afdeling Customer Service.

Een poedercoating beschermt de aluminium profielen en geeft deze kleur. Deze laktechniek sproeit gekleurd poeder over het statisch geladen profiel dat daarna gebakken wordt. Bij bepaalde metallic kleuren kunnen hier problemen ontstaan die zorgen voor ongewenste kleurverschillen

Niet gebonderde kleurpoeders geven problemen

De problemen ontstaan omdat deze kleurpoeders niet gebonderd zijn. De metaal- of micadeeltjes die zorgen voor het metallic-effect, laten zich niet gecontroleerd naar het profiel toe spuiten. Naar de randen van de profielen kan er een soort opeenhoping plaats vinden van metaal- of mica- deeltjes. Dit kan zorgen voor kleurverschil op het profiel dat zeker ook bij profielontmoetingen zichtbaar zal zijn.

Daarbij komt dat grote profielen een andere aantrekkingskracht hebben op het poeder dan kleine profielen, denk hierbij aan deurprofielen en glaslijsten. Op gladde oppervlakken, zoals bij zetwerk, is dit verschijnsel nauwelijks waarneembaar, maar bij profielen is dit effect juist zeer opvallend. Dit verschijnsel is inherent aan het metallic poeder en kan niet worden gewijzigd of gemanipuleerd.

Iconica Metallic kleuren

Afwijkende metallic kleuren in overleg

De metallic kleuren in Coatex en Iconica zijn geschikt voor gebruik op aluminium profielen. Kiest u voor een andere metallic kleur, zoals bijvoorbeeld een van de Alesta The Star Collection metallic-kleuren van Axalta, neem dan vooraf contact op met de de afdeling Customer Service.

Garantie

De garantiebepalingen van Reynaers sluiten de visuele eigenschappen van de metallic poeders uit. De hechting van het poeder krijgt de standaard Reynaers garantie van 10 jaar.

Meer weten?

Heeft u vragen over metallic kleuren? Neem contact op met de afdeling Customer Service, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 21.