Skip to main content
similar banner as C2C, but not with trees as it is more a quality label than a sustainable certificate

CE-markering

De CE- (of Conformité Européenne-) markering is een Europees kwaliteitslabel dat wordt toegekend aan producten die voldoen aan hoge normen op verschillende gebieden, variërend van veiligheid tot gezondheid en milieu. U vindt het label alleen op producten die bestemd zijn voor de Europese Economische Ruimte (EER).

Het CE-markeringsproces - en het voldoen aan de EER-normen in het algemeen - begint bij de fabricage. Hoe werkt dat? Fabrikanten die werken met kwaliteitsmaterialen voeren een conformiteitscontrole uit op hun producten en maken technische dossiers aan als bewijs. Vervolgens geven zij een EU-conformiteitsverklaring af om het CE-certificaat te verkrijgen, waarna de CE-markering op het eindproduct wordt toegevoegd.

Later in de keten zoeken distributeurs en importeurs ook naar het CE-certificaat om ervoor te zorgen dat alleen hoogwaardige, voor de EER geschikte producten op de EU-markten terechtkomen.

Wat betekent CE voor consumenten?

Als consument weet u dat producten met het CE-certificaat voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en gezondheid. Wij leiden fabrikanten op om de CE-markering te verkrijgen, zodat al onze systemen feilloos voldoen aan de Europese kwaliteitseisen.