Skip to main content
The ISO certificate at Reynaers Campus.
22 februari 2024

ISO-normen bij Reynaers Aluminium

ISO-labels zijn internationale kwaliteitsnormen die de best practice aangeven in allerlei vakgebieden. Op het hoofdkantoor is Reynaers Aluminium gecertificeerd voor drie managementsystemen: ISO 9001, dat betrekking heeft op kwaliteitsbeheer; het ISO 14001-label, dat bepalend is voor het milieubeheer; en ISO 45001, dat staat voor gezondheid en veiligheid.

ISO-certificaten zijn internationaal erkende kwaliteitslabels die je alleen kunt krijgen na een lange en grondige audit. Om ISO-normen te verkrijgen - en te behouden - worden de verschillende afdelingen van een bedrijf geëvalueerd om te bepalen of de activiteiten voldoen aan de vermelde normen. In het geval van de Reynaers Campus (het wereldwijde hoofdkantoor van Reynaers Aluminium in Duffel, België) heeft de onafhankelijke auditor Bureau Veritas drie certificaten toegekend: ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.

De ISO-normen

Ten eerste erkent het ISO 9001:2015-certificaat hoe we bij Reynaers Aluminium het managementsysteem toepassen. We werken vanuit procesbenadering, passen responsief risicobeheer toe en verbeteren voortdurend de dagelijkse werkzaamheden. Daardoor verhogen we de kwaliteit van onze producten, betrekken we onze medewerkers bij de besluitvorming en bieden we klantgerichte service.

Wij zijn trots op het kwaliteitsbeheer, maar we nemen ook verantwoordelijkheid voor het milieu.

Het ISO 14001:2015-kwaliteitslabel daarentegen geeft aan dat ons bedrijf werkt vanuit een milieuvriendelijk perspectief. Reynaers Aluminium voert een strikt milieubeleid, gebaseerd op duurzame processen en voortdurende verbetering. We spelen in op de steeds veranderende omstandigheden en houden rekening met de sociaaleconomische behoeften van alle partners. Together for better is ons motto.

Tot slot willen we alle toegewijde medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving bieden. Op het hoofdkantoor van de Reynaers Campus houden we ons aan deze doelstelling volgens de ISO 45001:2018-norm. Dit specifieke ISO-label helpt om het aantal incidenten op de werkplek te verminderen en de operationele gezondheids- & veiligheidsrisicocontrolemaatregelen te beheren. U kunt er zeker van zijn dat er niets aan het toeval wordt overgelaten als het gaat om de veiligheid van onze mensen en die van u.

Lees meer over kwaliteitsnormen op de officiële ISO-website.

Bezoek de website