Skip to main content
Solar panels on top of the Reynaers warehouse in Duffel, Belgium.

Low carbon aluminium - een sterke betrokkenheid

Als je aluminium wilt produceren, heb je elektriciteit nodig. Dat is onvermijdelijk. Wat we echter zelf kunnen bepalen, is de juiste keuze van energiebron. Door te kiezen voor duurzame energie, beperkt Reynaers Aluminium zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Het begint allemaal bij onze leveranciers. Bij Reynaers Aluminium willen we geen aluminium aankopen dat geproduceerd wordt door vervuilende energiebronnen zoals steenkool. In plaats daarvan gaan we voor groen. Dit houdt in dat we duurzame elektriciteitsbronnen gebruiken tijdens het hele productieproces van aluminium. Ontdek hoe duurzame energie ons helpt om uw koolstofarme aluminiumoplossingen te creëren.

Duurzame energie-efficiëntie

De juiste keuze van energie is cruciaal om de koolstofvoetafdruk van aluminium zo laag mogelijk te houden. In de Europese aluminiumindustrie bedraagt de gemiddelde koolstofvoetafdruk 8,6 kilogram koolstofdioxide per kilogram aluminium. Reynaers Aluminium bepert zijn koolstofvoetafdruk tot ongeveer de helft van dit gemiddelde, doordat Reynaers Aluminium groene stroom gebruikt die afkomstig is van waterkrachtcentrales. We zijn er dan ook trots op dat we al onze klanten koolstofarme aluminiumoplossingen kunnen aanbieden.

Dankzij het elektrolytische "Hall-Héroult"-proces kunnen we aluminiumoxide omzetten in primair aluminium. Deze belangrijke stap in de productiecyclus van aluminium vergt echter veel energie en er zijn geen haalbare alternatieven. Gelukkig is de energie-efficiëntie van het Hall-Héroult-proces in de afgelopen twee decennia met 20% verbeterd. En door ons eigen energieverbruik te beperken, kunnen we de milieu-impact van uw aluminium ramen en deuren direct verlagen.

De toekomst van duurzaam aluminium

Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Reynaers Aluminium is lid van European Aluminium, de officiële spreekbuis van de aluminiumindustrie in Europa. In haar rapport "Vision 2050" bespreekt de organisatie hoe de sector kan bijdragen tot de plannen van de Europese Unie voor het koolstofarm maken van de sector in de toekomst. Door ons te verbinden met dergelijke ambitieuze initiatieven, verminderen we de koolstofimpact van aluminium producten nog meer.

Het verkleinen van onze koolstofvoetafdruk is slechts één van onze doelstellingen. Om te anticiperen op uw duurzame ontwerpbehoeften, blijven we al onze aluminium systemen verbeteren. Door bijvoorbeeld verder te investeren in de recyclebaarheid van aluminium, zorgen wij ervoor dat uw ramen, schuifdeuren, gevel of andere bouwcomponenten de meest duurzame oplossing is. De toekomst van de bouw is groen, en Reynaers Aluminium is voor u de perfecte duurzame partner.

Reynaers Aluminium zet zich in voor duurzame producten en gecertificeerde kwaliteit.