Skip to main content
LEED logo in front of glass façade.

LEED: het beoordelingssysteem voor duurzame gebouwen

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is het meest gebruikte beoordelingssysteem ter wereld voor duurzame gebouwen. Het op punten gebaseerde systeem beoordeelt de duurzame prestaties van bouwprojecten, zowel in de ontwerp- als in de bouwfase. Wat is LEED en hoe kan uw project met behulp van Reynaers Aluminium profielen een LEED-certificaat behalen?

Het LEED-certificeringsprogramma is een wereldwijd erkend beoordelingssysteem dat werd opgezet door de USGBC (United States Green Building Council). Als u dit label ziet, weet u dat een gebouw ontworpen is om aan de strengste duurzaamheidsnormen te voldoen. Tot de duurzame vereisten waarmee rekening wordt gehouden, behoren energie- en waterefficiëntie, het gebruik van hernieuwbare bronnen en de beperking van de koolstofuitstoot. Ook het waarborgen van een gezond binnenmilieu en het zo laag mogelijk houden van de algemene milieu-impact leiden tot hogere LEED-ratings.

Het LEED-label is een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheid. Reynaers Aluminium helpt u bij het behalen van het label.

Green glass façade of the Coca-Cola Headquarters in Madrid, Spain.

LEED-punten behalen met Reynaers Aluminium

LEED is een op punten gebaseerd programma. Het voldoen aan bepaalde duurzame criteria levert punten op in de weg naar een officiële certificering. Met onze sterk geïsoleerde, volledig recyclebare aluminium bouwoplossingen kunt u tot 24 LEED-punten behalen. De LEED-categorieën waarop wij ons richten zijn (volgens LEED v.4 voor Nieuwbouw en Grote Renovaties):

  • Energie en atmosfeer - wij optimaliseren de energieprestaties van uw gebouw en richten ons op hernieuwbare energiebronnen bij het maken van uw ramen en deuren.
  • Binnenmilieukwaliteit - wij zorgen voor een optimale luchtkwaliteit, maximale daglichttoetreding en een uitstekend thermisch en akoestisch comfort waarvan u kunt genieten.
  • Materialen en hulpbronnen - wij bieden gedetailleerde milieuproductverklaringen en beperken de ecologische, sociale en economische impact van onze materialen.
  • Duurzame locaties - wij besteden aandacht aan de vermindering van hitte-eilanden, vooral in stedelijke bouwprojecten.
  • Regionale prioriteit - wij houden rekening met de specifieke milieubehoeften van de directe omgeving van uw project.
  • Innovatie in ontwerp - wij creëren innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit die voldoen aan alle architecturale en duurzame behoeften van vandaag.

De specialisten van Reynaers Aluminium helpen u graag bij het selecteren van de meest geschikte oplossingen voor uw project. Zij bieden professioneel advies en de nodige documenten voor een succesvol LEED-, Cradle to Cradle- of BREEAM-certificeringsproces. Samen bouwen we aan een duurzame gemeenschap voor de huidige en toekomstige generaties.

Copyright

ArtGen - CMC architecten (architect), Marek Hrubý (fotograaf)

Coca-Cola hoofdkantoor Spanje - DL+A arquitectos asociados (architect), Wenzel (fotograaf)

Download ons duurzaamheidsverslag

ipad sustainability report