Skip to main content
Hoogbouw
31 May 2022

Hoogbouw: ondersteuning op maat voor uw project

We helpen u graag

Tijdens de ontwerpfase worden de kozijnen uitgewerkt en maken we samen met u de nodige studies of nieuwe voorstellen die specifiek op het project en gevraagde eisen zijn afgestemd. Na de eerste ontwerpfase wordt ook meegedacht richting de uitvoeringsfase. We zoeken bijvoorbeeld samen naar de best geschikte Reynaers Aluminium vakman om uw project uit te voeren en eventueel voeren we ook specifieke testen uit of ontwikkelen we nieuwe profielen.

Grootste testcentrum van Europa

Om te zorgen dat de bedachte oplossingen aan zowel de Nederlandse als Europese normen voldoen, worden de Reynaers producten en projectoplossingen uitgebreid getest in het Reynaers Technology Centre. In dit testcentrum staat een 15 meter hoge testmuur. Op deze speciaal ontwikkelde testmuur worden lucht-, wind- en waterdichtheidstests uitgevoerd. Dankzij de hoogte van de testmuur kunnen elementen worden getest die meerdere verdiepingen beslaan, waarbij ook aan de aansluitingen veel aandacht wordt besteed. Voor de kleinere ramen en deuren beschikt Reynaers Aluminium over een 20 meter brede muur, waarop afzonderlijk luchtdoorlaatbaarheids-, windbelastings- en waterdichtheidstesten worden uitgevoerd.

Grootste Testcentrum van Europa

Bouwaansluitingen afgestemd op uw project

Naast de keuze van het juiste systeem, zijn ook de bouwaansluitingen van groot belang. Voor de bouwaansluitingen hebben we in samenwerking met bouwformatie een aantal standaarddetails opgesteld. Randproducten zoals slabben, ankers en de aanslag krijgen extra aandacht, maar ook de toegang tot bijvoorbeeld het terras en ontwatering worden hierin meegenomen. Door mee te denken over de overgang van buiten naar binnen speelt Reynaers Aluminium in op het comfort van de bewoners. Bekijk hier de bouwaansluitingen.

Ondersteuning in de praktijk

The Muse is een mooi voorbeeld van een project waar intensief is samengewerkt met de architect en gevelbouwer om tot een oplossing op maat te komen.

De Rotterdamse Wijnhaven is een nieuw icoon rijker. Woontoren The Muse draagt met zijn open plint en speelse balkons bij aan de levendigheid van dit stadsdeel. De karakteristieke en beeldbepalende knik komt uit de hoge hoed van Barcode Architects’ partner Caro van de Venne. Lees hier meer.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over systeemoplossingen voor hoogbouw? Neem dan contact op met een van de Projectadviseurs Architecten, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20. Zij helpen u graag.