Skip to main content
Billets of aluminium

Aluminium en de gevolgen ervan voor het milieu

Het beperken van de milieu-impact van uw belangrijkste materialen is een kernverantwoordelijkheid van elk bedrijf. Daarom focust Reynaers Aluminium op duurzaamheid, zowel tijdens het productieproces als tijdens de levenscyclus van onze aluminium oplossingen.

Het verminderen van onze milieu-impact begint op materiaalniveau. Om zuiver aluminium te verkrijgen, wordt aluminiumoxide gesmolten tijdens een elektrolytisch proces - het Hall-Héroult-proces. Door het gebruik van groene energie uit waterkrachtcentrales beperken wij onze koolstofvoetafdruk tot vier kilogram koolstofdioxide per kilogram aluminium. Dat is ongeveer de helft van het Europese gemiddelde! Het resultaat is wat wij noemen koolstofarm primair aluminium.

Naast een energie-efficiënt productieproces staan aluminiumproducten bekend om hun lange levensduur en onbeperkte recycleerbaarheid. In feite kan aluminium oneindig vaak worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Dat maakt de behoefte aan elektriciteit tijdens het eerste productieproces tot een eenmalige investering.

Aluminium is een duurzaam materiaal, 100% recycleerbaar en zeer energie-efficiënt.

Duurzame en energie-efficiënte oplossingen

Aluminium wordt niet aangetast door UV-stralen of vocht en corrodeert of rot niet. Daarom hebben de aluminium schuifsystemen, vliesgevels, ramen en deuren van Reynaers een gemiddelde levensduur van meer dan 40 jaar. Tijdens deze lange levensduur verbeteren onze duurzame oplossingen de werk- en levenskwaliteit van alle bewoners in uw woning. Zo bieden onze aluminium profielen een hoge mate van luchtdichtheid en thermische isolatie. Zo wordt het warmteverlies beperkt en worden nieuwe en bestaande gebouwen aanzienlijk energie-efficiënter.

 

Bovendien kunnen aluminium kozijnen dankzij hun hoge stabiliteit zelfs de grootste en zwaarste glasplaten dragen. U geniet van een overvloed aan warmte en natuurlijk daglicht, terwijl uw verwarmings- en elektriciteitsrekening aanzienlijk daalt. Vermijd nog meer kosten - en verlaag uw impact op het milieu - want onze aluminium oplossingen zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen.

 

Uw aluminium ramen en deuren zijn zeker een duurzame en verantwoorde keuze. Dankzij hun lange levensduur, uitstekende thermische isolatie en eenvoudig onderhoud bespaart u zowel tijd als geld. En bij Reynaers Aluminium blijven we investeren in energie-efficiënte, recyclebare en duurzame oplossingen om uw en onze toekomst elke dag een beetje groener te maken.

 

Meer over de levenscyclus van aluminium?

Ontdek het hier
Interior view of The Giving Tree private project. A modern table is set in front of big glass surfaces.