Skip to main content
CP 155 Baie Coulissante XXL à Levage.
17 februari 2023

MasterPatio met MasterLine 8 combineren in glashoek

Wist u dat het mogelijk is om een structurele glashoek te maken met een koppeling tussen schuifsysteem MasterPatio en raam- en deursysteem MasterLine 8? Hierdoor hoeft het diepe profiel van MasterPatio niet de hoek om doorgetrokken te worden. Daarnaast maakt deze koppeling het mogelijk om in het MasterLine 8-systeem door te gaan met bijvoorbeeld een deurinzet.

Bij de hoekoplossing met de koppeling tussen beide systemen is het zowel mogelijk om een monorail binnen- als een monorail buitenhoek te maken. Ook heeft u de keuze voor binnen- en buitenbeglazing.

MasterPatio combineren met MasterLine 8 monorail

Selecteren in ReynaPro

Bij het invoeren in ReynaPro selecteert u twee afzonderlijke elementen:

  1. Eén element in het MasterPatio-systeem met aan de glashoekzijde een fictief profiel;
  2. Eén element in het MasterLine 8-systeem met aan de glashoekzijde een fictief profiel.

Bij het invoeren van het MasterPatio element kiest u voor het regelpakket “Volglashoek Binnenhoek” of “Volglashoek Buitenhoek” of een afgeleide hiervan.

MasterPatio combineren met MasterLine 8

Kies aan de glashoekzijde voor het fictieve profiel “Koppeling met MasterLine …”. De bewerking en de onderdelen voor de koppeling met het MasterLine 8-systeem worden dan automatisch meegenomen.

MasterPatio combineren met MasterLine 8

Voor de ingave van het MasterLine 8-systeem kiest u eveneens bij de glashoekzijde voor het fictieve profiel. Ook kan er een bestaand element vanuit de ReynaPro positiebibliotheek overgenomen worden. Hierbij zijn onderstaande keuzemogelijkheden mogelijk:

MasterPatio combineren met MasterLine 8

Belangrijke opmerkingen

  • Controleer de glaslatvarianten en de beglazingsrubbers tussen beide elementen zodat deze gelijk zijn aan elkaar.
  • ReynaPro kan de glasafmetingen van een glashoek niet uitrekenen. Deze dient u dus altijd zelf uit te rekenen.
  • Bij de koppeling tussen beide systemen kan in het MasterLine 8-systeem alleen het profiel 408.0183 óf 508.0183 gekozen worden. Bij dit profiel kan, net zoals bij het MasterPatio-systeem, het aanslagprofiel 408.0549 toegepast worden.
  • Voor CNC-machines: om de ontwateringsgaten symmetrisch te verdelen moeten de bewerkingen opnieuw verdeeld worden op de onderregel van het MasterPatio profiel. De minimale afstand vanuit de glashoek is te achterhalen vanuit de documentatie van het MasterPatio-systeem.

Meer informatie

Heeft u vragen over het combineren van MasterPatio met MasterLine 8? Neem dan contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 31.