Skip to main content
Header reynaers.nl bij nieuwsbericht MVO-dag 2022

Enthousiaste reacties na MVO-dag 2022

Op donderdag 29 september 2022 was het weer zo ver. Na twee jaar kon er weer een MVO-dag georganiseerd worden. Zo’n 120 medewerkers van Reynaers Aluminium, Roval Aluminium en Agentor gingen aan de slag bij zeven verschillende projecten. Allemaal met hetzelfde doel: ons inzetten voor de maatschappij.

Ik denk dat we als organisatie trots mogen zijn dat we zo’n dag kunnen organiseren.

Bijzondere dag

Edgar van Ginkel, directeur van de drie bedrijven vertelt: “Het is dit jaar een hele bijzondere dag, enerzijds omdat Agentor voor het eerst aansluit, maar ook omdat het weer de eerste MVO-dag is na corona. Ik denk dat we als organisatie trots mogen zijn dat we zo’n dag kunnen organiseren. De gehele dag komt ten slotte tot stand door de inzet van alle collega’s”.

Bekijk hieronder de aftermovie:

Van klussen tot kermis

De zeven projecten waren ook dit jaar weer enorm divers. Zo was er voor het eerst een cateringteam, dat de versnaperingen en lunch voor alle collega’s klaarmaakte. Ook werd er geklust bij Handboogvereniging ORH in Someren. Pauline Manders, Marketing & Communicatie medewerker bij Roval Aluminium, ging hier aan de slag: “Mijn nichtje is lid van deze vereniging. Toen ik met haar het clubgebouw en terrein bezocht, zag ik meteen dat onze hulp erg welkom was”.

Bij Savant de Eeuwsels werd er een heuse kermis georganiseerd voor de bewoners. Zij mochten genieten van een dag vol vertier en vermaak. Natuurlijk mocht een portie lekkere poffertjes en zelfs twee heuse waarzegsters niet ontbreken.

Ook bij Woon-zorgcentrum Savant Alphonsus in Helmond ging een groep aan de slag. Zij gingen samen met de ouderen al wandelend richting het Edah museum in Helmond. Daar werden zij een heel aantal jaren terug in de tijd geworpen. Diede Beekmans, Marketing en Communicatie medewerker bij Reynaers Aluminium, deed dit jaar voor het eerst mee met de MVO-dag: “Het is mooi om te zien hoe de ouderen glunderen op zo’n dag. Ik vind deze dag een top manier om samen met je collega’s iets terug te doen voor de maatschappij”.

Reynaers Aluminium MVO-dag 2022

Collega's Rina van Heck en Cindy Elleman speelden Madame Futura en voorspelden de toekomst van de ouderen in Savant de Eeuwsels.

MVO-dag 2022 Reynaers Aluminium

Diede Beekmans verzorgde met haar projectteam een leuk uitstapje met de ouderen van Woon-zorgcentrum Savant Alphonsus naar het Edah Museum.

De zeven projecten van dit jaar waren:

  • Kluswerkzaamheden bij Handboogvereniging ORH Someren
  • Uitje met bewoners Woon-zorgcentrum Savant Alphonsus Helmond
  • Aan de slag bij Zorgtuinderij De Bundertjes Helmond
  • Cateringteam: lunch bereiden en bezorgen bij de MVO-projecten
  • Klussen en aandacht voor bewoners Wonen & Zorg Blankershof in Oud Gastel
  • Onderhoudswerkzaamheden Dierenasiel Helmond
  • Een dag vertier voor de bewoners van Savant de Eeuwsels in Helmond

Zelf projecten indienen

Het doel van de MVO-dag is de maatschappelijke betrokkenheid. “Vanaf de eerste MVO-dag in 2014 dragen onze medewerkers zelf projecten aan. Met de inzet van hen willen we graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomgeving. Ons motto ‘’Together for better’’ wordt daarmee letterlijk in de praktijk gebracht”, vertelt Edgar van Ginkel.

De MVO-dag 2022 werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van deze sponsoren:

  • Gamma Helmond
  • BK Bouwkmarkt
  • van der Heijden Sierbestrating