Skip to main content
Overhandiging Reynaers Aluminium Project Prijs cheque - Goed doel

Goed doel benadrukt belang van natuur binnen architectuur

Architectenbureau Reitsema & Partners, de winnaars van de Reynaers Projectprijs 2021, reikte op donderdag 12 mei 2022 de cheque uit aan de Stichting Behoud Twents Landschap (SBTL). Deze stichting kozen zij voor de Reynaers Aluminium goede doel cheque ter waarde van 2.500,- euro.

"Contact met de natuur"

In de Twentse natuur staat Het Kleine Krikhaar, een luxueus droomhuis. Precies zoals Dennis Weerink van Reitsema & Partners voor ogen had. Hij verving een uitzicht ontsierende schuur tot een solitaire moderne leefruimte, ingericht om buiten naar binnen te halen. Zo plantte Dennis Weerink, de architect en tevens bewoner, een bloemenweide om het landschap extra te complimenteren. Reitsema & Partners koos zelf het goede doel waar de cheque voor het goede architectuurdoel naartoe mocht. Een doel wat feilloos aansluit op de waardes van het architectenbureau.

Reynaers Aluminium petit fours - Het Kleine Krikhaar

Smakelijke traktatie namens Reynaers Aluminium voor de winnaars

Passie voor de omgeving

Reitsema & Partners is een architecturenbureau die zich naast architectuur en interieur ook focust op landschap. Theo Reitsema, directeur van Reitsema & Partners, beaamt dit. Reynaers Aluminium heeft het contact met het landschap mogelijk gemaakt door een grote glazen pui van 4,5 meter. Door het transparante ontwerp word je deel van de natuur. Theo Reitsema: “Deze relatie (met het landschap) is zeer belangrijk. Een kamer is binnen en buiten en moet het landschap complimenteren.” Door de bomen en andere vegetatie te behouden en de woning hier omheen te bouwen, complimenteert de woning het landschap en andersom. Deze passie voor het landschap delen de architecten met de gekozen stichting.

Overhandiging Reynaers Aluminium Project Prijs cheque - Goed doel

Overhandiging cheque aan Thom Weterings (links) namens Dennis Weerink (rechts).

Het goede doel

Met het winnen van Het Kleine Krikhaar mocht Reitsema & Partners bepalen aan welk goede architectuur doel Reynaers Aluminium de cheque mocht doneren. De keus viel op SBTL, een stichting die zich inzet voor het behoud van de Twentse natuur. De voorzitter, Thom Weterings, voelt zich vereerd. Vol enthousiasme zet de stichting zich in voor het behouden en herstellen van het Twentse landschap. Thom is de cheque in ontvangst komen nemen in Rijssen. Vol trots vertelt hij over de stichting en de plannen om de biodiversiteit te vergroten door, onder andere, het planten van verschillende boomsoorten. Thom Weterings: “Als een paar groene ridders gaan we op pad.” De stichting probeert zo veel mogelijk mensen mee te nemen in de acties en de bewustwording te vergroten door informatie te delen en het gesprek aan te gaan. “Wij zoeken verbinding in de dialoog”, aldus Thom Weterings. Passie en actie staan centraal in deze stichting.

Zo helpt het goede doel van de Reynaers Projectprijs bij het behoud van het Twentse landschap en wordt het uitzicht van Het Kleine Kirkhaar behouden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Het Kleine Krikhaar, en de visie van de architect? Bekijk hier het achtergrondartikel en de video op de Reynaers Aluminium website.