Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Schuif-en-vouwdeuren.jpg
Reynaers-Aluminium-Schuifdeur-vouwdeur.jpg

Bij Reynaers Aluminium kun je kiezen uit verschillende systemen en varianten, afhankelijk van je smaak en je wensen.

Meer licht en ruimte met aluminium schuifdeuren

De grens tussen buiten en binnen vervaagt. Een aluminium schuifpui geeft letterlijk en figuurlijk licht en ruimte. Veel meer dan openslaande tuindeuren of een raam en losse deur. De termen schuifdeur en schuifpui worden door elkaar gebruikt maar betekenen hetzelfde.

Een belangrijk voordeel van aluminium is dit: aluminium is veel sterker dan hout of kunststof. Met een aluminium schuifpui kies je voor prachtige grote glasoppervlaktes die veel licht binnenlaten, met toch een stijlvol slank profiel.

Lees meer

Hoe kies je de juiste aluminium schuifpui?

Aluminium schuifpuien of -deuren van Reynaers Aluminium zijn er in verschillende varianten en maten. Voor de standaard systemen kunnen ze tot meer dan 8 meter breed zijn. Stel je eens voor hoeveel licht dat geeft. Afhankelijk van het aantal elementen (maximaal 3) kan een schuifdeur voor tweederde open. Vind je dat nog niet genoeg? Dan kun je ook nog kiezen voor een vouwdeur die helemaal van links naar rechts opengaat.

Meer weten of hulp nodig bij het vergelijken van schuifsystemen? Lees het blog: hoe kies je de juiste schuifdeur?

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Schuifdeur-vouwdeur-1.jpg

Je kunt ook kiezen uit verschillende rolsystemen. Een zogenaamde hefschuifdeur opent bijvoorbeeld lichter dan een gewone schuifdeur. Voor de isolatie maakt het niet veel uit: aluminium schuifpuien zijn standaard goed geïsoleerd tegen tocht en water.

Reynaers-Aluminium-Schuifdeur-vouwdeur-2.jpg

Een schuifdeur met drie delen kan voor tweederde open. In dat laatste geval heb je automatisch een drierailsysteem met drie delen: twee schuivende delen en een vast element.

Aluminium schuifdeur in twee of drie delen?

Hoe meer delen een schuifpui of -deur heeft, hoe breder hij kan zijn en hoe verder hij open kan. Heeft hij twee delen? Dan kan de pui voor de helft open. Je kunt bij Reynaers Aluminium ook kiezen voor een dubbele duorail-schuifpui, met twee vaste en twee opengaande delen. Een monorail- of duorailsysteem is symmetrisch en heeft een vast en een bewegend deel, of twee bewegende delen.

In onze woonvideo’s nemen bewoners je mee in hun eigen droomhuis. Ontdek wat er allemaal kan met aluminium kozijnen, ramen, deuren en serres.

Bekijk de video's

Aluminium vouwdeur

Een aluminium vouwdeur is een prachtige oplossing om de hele wand te openen met mooi weer. Met een aluminium vouwdeur van Reynaers Aluminium kun je de complete pui echt helemaal van links naar rechts open zetten, tot bijna 10 meter breed (8 delen maal 1,2 meter per deel)! De afzonderlijke delen van een aluminium vouwdeur zijn minder breed dan die van een schuifpui. Als de vouwdeur dicht is zie je dus meer kozijn. Maar dat geeft ook meer geborgenheid. En als je hem dan open zet… Totale vrijheid!

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Deuren-7.jpg

Je kunt kiezen uit alle RAL-kleuren en verschillende afwerkingen, zoals glanzend of mat. Op die manier maak je van je aluminium vouwdeur een blikvanger in je huis.

Waarom een aluminium schuifpui of vouwdeur?

Waarom kiezen voor aluminium in plaats van houten kozijnen of kunststof? Voor schuif- en vouwdeuren is het antwoord simpel: alleen met aluminium kun je zulke grote glasoppervlaktes maken met toch een slank profiel. Maximaal licht en zicht dus.

Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor een aluminium schuifpui:

  • Uitstekende isolatie tegen kou, warmte en geluid.
  • Je kunt kiezen uit alle RAL-kleuren, als je wilt verschillende kleuren voor de binnen- en buitenkant.
  • Aluminium schuif- en vouwdeuren hoef je nooit meer te schilderen. Je hebt er levenslang plezier van zonder noemenswaardig onderhoud.
  • Aluminium kozijnen, ramen en deuren zijn brand- en inbraakveilig.
  • Je kiest voor duurzaam, want aluminium is voor 100% te recyclen en te hergebruiken zonder kwaliteitsverlies.

Meer over aluminium kozijnen, ramen en deuren en wat je er allemaal mee kunt, lees je in het blog van Rina.

Lees meer
Reynaers-Aluminium-Kozijnen-inspiratieboek.jpg

Gratis aluminium kozijnen inspiratieboek

Ben je op zoek naar inspiratie? Het Reynaers Aluminium inspiratieboek staat boordevol prachtige foto’s en voorbeelden. Ontdek wat er allemaal kan met aluminium kozijnen, ramen, deuren en schuifdeuren.

Vind inspiratie hier
Reynaers-Aluminium-Showroom-in-de-buurt.jpg

Vind een showroom in de buurt

In het echt zie je natuurlijk pas goed hoe mooi aluminium kozijnen, ramen en deuren werkelijk zijn. En je kunt in de showroom heel goed stijlen vergelijken.

Direct een afspraak maken voor een advies op maat? Vind een showroom bij jou in de buurt.

Ontdek onze showrooms