Skip to main content
Renovatie oud huis

Toen ze het kochten was al duidelijk dat de renovatie een meerjarenplan zou worden. “De vorige bewoners hadden niet veel onderhoud gedaan”. Maar daar schrok het stel niet voor terug. Mieke is bouwkundig ingenieur en Steven werkt bij Reynaers Aluminium. Allebei technisch onderlegd dus en gezegend met een familie met rechterhanden, “dus we zijn er gewoon voor gegaan”.

Renovatie oud huis

Het jaren 30 huis van Mieke en Steven ligt in het centrum van Helmond.

Renovatie oud huis

Toen Mieke en Steven het huis kochten, was al duidelijk dat alle kozijnen vervangen moesten worden.

Mieke en Steven maakten een plan voor de verbouwing, te beginnen met een aantal grote projecten. “We hebben allereerst alle elektra vervangen, een nieuwe meterkast geplaatst en zonnepanelen laten leggen”, zegt Steven. Tegelijkertijd pakte het stel de tuin aan, met nieuwe bestrating en een mooi terras. En toen was het tijd voor de kozijnen. “Die waren slecht onderhouden, sommige zelfs rot”. Grotendeels vervangen, was de conclusie. En dat is een flinke klus.

Houten, kunststof of aluminium kozijnen?

Mieke en Steven hebben veel tijd besteed aan het uitzoeken van nieuwe kozijnen. “We wilden graag de authentieke uitstraling van ons huis behouden”, vertellen ze. Maar ze hadden aanvankelijk verschillende ideeën over wat dan: gewoon weer hout, of past in een vooroorlogs huis ook kunststof of aluminium?

Na het nodige uitzoekwerk en een bezoek aan de showroom koos het stel voor kozijnen die qua uitstraling prima passen bij hun huis, maar met een belangrijke troef: “Het zijn aluminium kozijnen, dus we hoeven ze nooit meer te schilderen”. De kozijnen worden in de fabriek voorzien van een klassieke witte kleur en grijze draaiende delen.

Renovatie oud huis

In de fabriek van Vromans Kozijnen zijn de kozijnen voor Mieke en Steven helemaal naar wens en op maat gemaakt.

Renovatie oud huis

Het resultaat van nieuwe aluminium kozijnen is verbluffend.

Inspiratie en advies

Mieke en Steven doen veel zelf, met hulp van vaders en broers. Dat is het geluk als je uit een familie van bouwers komt. Maar dan nog is het goed om je uitgebreid te oriënteren en inspiratie op te doen. Mieke doet online veel ideeen op, zoals je kunt zien aan haar Pinterest-borden.

En ze laten zich voor specifieke projecten goed voorlichten door specialisten. “We weten wat we mooi vinden. Maar in de showroom hebben ze veel ervaring met allerlei functionele dingen, zoals de draairichting van ramen, of de vloerafwerking van onze nieuwe vouwdeur. Van die kennis hebben we graag gebruik gemaakt.”

Vind een showroom