Skip to main content
3D-expert leidt architecten rond in de Avalon simulatieruimte.
07 december 2023

Avalon schept helderheid in complexe bouwprojecten

Volgens de sage van koning Arthur verwijst 'Avalon' naar een mythisch eiland "verhuld in de nevelen". Het eiland is slechts vindbaar voor hen die de magische boot kunnen roepen. Avalon van Reynaers Aluminium is het tegenovergestelde. Deze hypermoderne virtual reality ruimte biedt juist helderheid in complexe bouwprojecten. Ook u kunt daar gebruik van maken.

Wat kan Avalon voor u betekenen?

Bij het winnen van projecten speelt Avalon een steeds belangrijkere rol. Zo gaven de duidelijke animaties helderheid bij ingewikkelde technische opstellingen. Het tonen van verschillende configuraties hielp de betrokkenen bij het maken van de juiste systeemkeuze en inrichting van gebouwen.

Avalon maakt van een 3D-model (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks etc.) een virtueel model waarin u binnen kunt lopen zodat u alle ontwerpkeuzes en technische aspecten van binnenuit kunt inspecteren.

Remote 3D-modellen bekijken

Avalon Studio

Avalon vanuit uw eigen kantoor gebruiken? Dat kan met Avalon Studio. Met deze remote versie van de basissoftware kunt u de bouwoplossingen bekijken in een virtuele ruimte op uw pc. Extra handig als u bijvoorbeeld de Reynaers Campus niet kunt bezoeken of wanneer u de modellen na uw bezoek nog eens wilt bekijken.

Visualiseer, ervaar en evalueer

Visualiseer, ervaar, evalueer en voer aanpassingen door op uw eerste ontwerpen. Bekijk de 3D modellen en verander deze in de loop van het ontwerpproces. Door de evaluatie van uw concept kunnen varianten getest worden en kosten gereduceerd worden. Zo helpt Avalon een project te winnen en effectief uit te voeren.

Quatuor - Brussel

Avalon referentie

Bij een project van deze omvang zijn er altijd uitdagingen. Toch werden de risico's beperkt door eerst een virtuele mock-up in Avalon te maken. De betrokkenen konden alle kleurkeuzes doornemen en zowel de esthetiek als de veilige installatie van de gevelbekleding bespreken.

Het oorspronkelijke plan om de vloeren te verlagen, met een paar technische afhankelijkheden, werd ook in Avalon bekeken. 

De beslissingen werden direct getest op praktische haalbaarheid en technische problemen werden zelfs voor niet-techneuten duidelijk. Dit resulteerde in enorme tijds- en budgetbesparingen.

Bekijk het project
Quatuor, Brussel
Quatuor: een kwartet van gebouwen met duurzame oplossingen
reynaers_aluminium_projects_antwerp_tower_1.jpg
Antwerp Tower Reynaers Aluminium

Antwerp Tower - Antwerpen

Avalon referentie

Ooit werd de Antwerp Tower verkozen tot lelijkste gebouw van de hele stad. Nu zou hij wel eens tot de mooiste kunnen behoren. Het gebouw werd eerst gevisualiseerd in Avalon. Hierdoor kregen de architecten en aannemers de mogelijkheid om alle systemen in detail te evalueren, zelfs tijdens de ontwerpfase van het gebouw. Dankzij Avalon was het nog nooit zo eenvoudig om de beste oplossing te kiezen. En de Antwerp Tower, een prachtig gerenoveerd juweeltje in het midden van de stad, heeft nog nooit zo fel geschitterd.

Ontdek Antwerp Tower

Excalibur

Nog even terug naar koning Arthur. Volgens de legende zou in Avalon het magische zwaard Excalibur, zijn gesmeed. Avalon maakt geen gebruik van magie, maar schept een nieuwe werkelijkheid op basis van een concreet ontwerp. Zo ondersteunt Avalon u bij het vinden van de beste oplossing voor werkelijke gebouwen. Samen realiseren we op deze manier succesvolle bouwprojecten.

Meer weten?

Bent u betrokken bij een complex project? Neem het bouwteam mee naar Avalon. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Avalon voor uw project? Neem dan contact op met uw adviseur van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.