Skip to main content
3D-expert leidt architecten rond in de Avalon simulatieruimte.
07 Feb 2019

Avalon schept helderheid in complexe bouwprojecten

In de sage van koning Arthur verwijst Avalon naar een mythisch eiland verhuld in nevelen. Het eiland is slechts vindbaar voor hen die de magische boot kunnen roepen. Avalon van Reynaers is het tegenovergestelde. De hypermoderne virtual reality ruimte biedt juist helderheid in complexe bouwprojecten. Ook u kunt daar gebruik van maken.

In 2018 brachten 270 groepen met architecten, gevelbouwers, opdrachtgevers en aannemers een bezoek aan Avalon. Bij het winnen van projecten speelt Avalon een steeds belangrijkere rol. Zo gaven de duidelijke animaties helderheid bij ingewikkelde technische opstellingen. Het tonen van verschillende configuraties hielp de betrokkenen bij het maken van de juiste systeemkeuze en inrichting van gebouwen.

Wat kan Avalon voor u betekenen?

Avalon maakt van een 3D-model (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks etc.) een virtueel model waarin u binnen kunt lopen zodat u alle ontwerpkeuzes en technische aspecten van binnenuit kunt inspecteren.

Bent u betrokken bij een complex project, neem dan het bouwteam mee naar Avalon. Bespreek de mogelijkheden eens met uw accountmanager. Reynaers ondersteunt u graag.

Visualiseer, ervaar, evalueer en voer aanpassingen door op uw eerste ontwerpen. Bekijk de 3D modellen en verander deze in de loop van het ontwerpproces. Door evaluatie van uw concept kunnen varianten getest worden en kosten gereduceerd. Zo kan Avalon helpen een project te winnen en effectief uit te voeren.

Hypermoderne 3D techniek

Avalon neemt een belangrijke positie in het Experience Centre op de Reynaers Campus in Duffel (België). De virtual reality ruimte die in 2017 in gebruik werd genomen, beschikt over vijf projectieschermen: voor, links, rechts, boven en onder. Aan de basis staan 25 projectoren die de nieuwste lasertechnologie gebruiken. Speciale 3D brillen leggen uw bewegingen vast en zorgen voor een stereoscopisch beeld van de 3D illusie, maar zorgen er wel voor dat u de mensen om u heen ziet.

Excalibur

Nog even terug naar koning Arthur. Volgens de legende zou in Avalon het magische zwaard Excalibur, zijn gesmeed. Avalon van Reynaers maakt geen gebruik van magie. Avalon schept een nieuwe werkelijkheid op basis van een concreet ontwerp. Zo ondersteunt Avalon u bij het vinden van de beste oplossing voor werkelijke gebouwen. Samen realiseren we op deze manier succesvolle bouwprojecten.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van Avalon voor uw project? Neem dan contact op met de adviseurs van Reynaers, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20.