Skip to main content
BREEAM logo in front of glass façade.

BREEAM-certificering: hoe werkt het?

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) is een zeer populair certificeringssysteem dat wereldwijd duurzame bouwprojecten erkent. Hoe werkt het? En hoe kunnen Reynaers Aluminium producten uw project BREEAM-gecertificeerd maken? Dat ontdekt u in dit artikel.

Het BREEAM-certificaat is een betrouwbaar kwaliteits- en duurzaamheidslabel. Het wordt toegekend aan projecten die aandacht besteden aan een duurzaam gebouwontwerp en die de milieu-impact van hun producten zoveel mogelijk beperken. BREEAM beoordeelt uw gebouw op verschillende duurzame categorieën en kent credits toe voor elke categorie. Het resultaat is een eindscore voor het gebouw die varieert van "BREEAM Pass" tot "BREEAM Outstanding".

Front view of tube-shaped DC New Logic III distribution centre.

Groen bouwen met Reynaers Aluminium

De juiste keuze van aluminium systemen kan uw project helpen om credits te verkrijgen tijdens het certificeringsproces. Reynaers Aluminium richt zich op de volgende BREEAM-categorieën (volgens BREEAM International New Construction 2016) om uw woning zo duurzaam mogelijk te maken:

  • Gezondheid en welzijn - we zorgen voor thermische en akoestische prestaties, visueel comfort en binnenluchtkwaliteit, zodat u in een gezond en duurzaam gebouw kunt wonen.
  • Energie - we verminderen het energieverbruik van uw project door sterk geïsoleerde oplossingen aan te bieden.
  • Materialen - wij leveren gerecycleerde, koolstofarme aluminium producten, ontworpen om een leven lang mee te gaan.
  • Vervuiling - we beperken de geluidsoverlast in en rond gebouwen, zodat bewoners kunnen genieten van rust in huis.
  • Innovatie - we blijven innovatieve en duurzame oplossingen creëren die de waarde van uw project naar nieuwe hoogten tillen.

Bij Reynaers Aluminium doen we er alles aan om u te helpen de BREEAM-score van uw project te verhogen. Onze specialisten bieden professioneel advies wanneer u duurzame aluminium systemen voor uw gebouw kiest. Zij voorzien u van de juiste documenten en certificaten zodat u de BREEAM-, LEED- of Cradle to Cradle-beoordeling met succes doorstaat.

Copyright

DC New Logic III - Habeon Architecten (architect), Hennie Raaymakers (fotograaf)

Download ons duurzaamheidsverslag

ipad sustainability report