Skip to main content
The Minergie logo.

Minergie is een Zwitsers duurzaamheidslabel voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Het comfort van de bewoners van het gebouw staat centraal bij het label, met een focus op een goed presterende, energie-efficiënte gebouwschil en continue natuurlijke ventilatie. Andere belangrijke criteria zijn de bruikbaarheid, mechanische sterkte, onderhoudsvriendelijkheid en zuinigheid van gebouwonderdelen.

Minergie bij Reynaers Aluminium

Minergie is zowel een bouwnorm als een componentcertificaat. Dit betekent dat Minergie gecertificeerde componenten, of "modules", gebouwen kunnen helpen om uitzonderlijke comfortniveaus te bereiken. Deze modules zijn echter niet verplicht voor uw project om het Minergie-bouwlabel te behalen. Reynaers Aluminium biedt verschillende geveloplossingen die voldoen aan de strenge Minergie-componentennormen (d.w.z. Minergie Module Certified). Deze omvatten:

The Minergie-certified Flex House in Zurich, Switzerland.

Net als bij onze andere duurzame certificaten, Passiefhuis en Cradle to Cradle, blijven we zoeken naar nieuwe manieren om ons aanbod van gecertificeerde oplossingen uit te breiden. Momenteel zijn we bezig met de Minergie-certificering voor onder andere MasterLine 8 deuren en MasterPatio. Zo helpt Reynaers Aluminium esthetische en toekomstbestendige bouwprojecten te creëren.

Het aanbieden van gecertificeerde energie-efficiënte oplossingen maakt deel uit van onze algemene duurzaamheidsstrategie, Reynaers Act. Ontdek deze duurzame visie hieronder.

Lees meer

Copyright

  • Flex House - Stefan Camenzind (architect): Peter Würmli (fotograaf)