Skip to main content
Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.
01 Nov 2021

MasterPatio: nieuw hefschuifsysteem met verdiepingshoge oplossingen

Opvallend minimalistische aanzichtbreedtes. Hoog isolerend. Royale afmetingen en uiterst comfortabel in gebruik. Het is die combinatie van design, technische specificaties en bedieningsgemak die MasterPatio hèt hefschuifsysteem van de toekomst maakt. Het systeem ontving in 2021 de Red Dot Award.

MasterPatio is een uiterst smal schuifsysteem met vleugelprofielen en een middenstijl die 20 % slanker zijn dan de reeds bestaande schuifsystemen. Hiermee kan met MasterPatio significant meer lichtinval en transparantie gecreëerd worden.

Een maximale vleugelhoogte van 3,6 meter en vleugelbreedte van 3 meter zorgen bovendien voor ongekende ontwerpvrijheid. Glasdiktes van 63 mm en een maximaal glasgewicht van 400 kg zijn mogelijk. De nieuwe gepatenteerde glasdragers staan garant voor een perfecte overdracht van het glasgewicht naar de wielen en zorgen voor eenvoudige bediening.

Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.

Reynaers Aluminium bewijst met MasterPatio nogmaals dat het zowel op technisch, als architecturaal en duurzaamheidsvlak constant blijft innoveren.

Ook voor hoogbouw

MasterPatio is overal toepasbaar, zowel in drukke stadscentra als aan de kust. Een uitstekende lucht- en waterdichtheid maken de schuifdeur ook geschikt voor hoogbouw. Het uitstekende isolatieniveau Uw <0.8 W/m²K zorgt dat het systeem perfect past binnen de nieuwe BENG-eis.

Details speelden een belangrijke rol tijdens bij de ontwikkeling: van verborgen ontwatering tot de integratie van het slot in het kader waardoor het sluitmechanisme minimaal zichtbaar is. Het systeem is symmetrisch uitgevoerd en hierdoor omkeerbaar. Dit biedt een enorme vrijheid in mogelijkheden op vlak van design en ontwerp.

Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.

Tal van keuzemogelijkheden voor de totale gevel

MasterPatio combineert topprestaties met een uitgebreid aanbod aan openingstypes. Het systeem kan bovendien eenvoudig gecombineerd worden raam- en deursysteem MasterLine 8.

Er is daarnaast rekening gehouden met de integratie van vleugels, T-profielen en accessoires uit de MasterLine 8 serie; er kan bijvoorbeeld eenvoudig een koppeling gemaakt worden via een glashoek. De combinatie van twee complementaire systemen zorgt voor topprestaties op het gebied van isolatie en AWW testen over de totale gevel.

Bovendien kunnen de schuifdeuren gemaakt worden met een minimum aan componenten. Dit resulteert in een vereenvoudigd fabricageproces en een optimalisatie van de workflow én kosten.

MasterPatio varianten

Monorail OG en IG

Een monorail combineert een schuivende vleugel met vaste beglazing die rechtstreeks in het buitenkader wordt geplaatst. Dit zorgt voor een uiterst slanke en minimalistische look. De schuivende vleugel kan zich zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde bevinden.

Duo-rail

Een duo rail combineert twee identieke vleugels, wat zorgt voor een symmetrische esthetische totaallook. Beide vleugels kunnen als schuivend element fungeren. Dit zorgt voor een flexibel gebruikscomfort.

De specificaties* van MasterPatio in het kort

 • Ultraslank: middenstijl vanaf 50 mm.
 • Transparant: maximale hoogte 3,60 meter.
 • Sterk: maximaal 400 kg glasgewicht bewegende delen en 1200 kg voor de vaste elementen.
 • Duurzaam: isolatieniveau Uw <0.8 W/m²K. Dus geschikt voor passiefbouw en BENG.
 • Veilig: wind- en waterdichtheid C5 (2000 Pa) / E1200 (1200 Pa). Dus ook geschikt voor hoogbouw.
 • Comfort: eenvoudig te bedienen hefschuifsysteem.
 • Ontwerpvrijheid: uiteenlopende mogelijkheden waaronder een open hoek-oplossing en compatible met ander systemen uit de Master-serie zoals raam- en deursysteem MasterLine 8.

 *Let op: prestaties kunnen verschillen, afhankelijk van de gekozen profielcombinaties.

Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.

Prijswinnend design: Red Dot Award

De combinatie van het strakke design en actuele duurzaamheidsaspecten van MasterPatio valt op. Het schuifsysteem ontving in 2021 de prestigieuze Red Dot Award.

The design of the MasterPatio sliding door system succeeds in combining state-of-the-art sustainability requirements with excellent insulation performance and a clear design idiom.

Red Dot Award-jury

Meer weten over MasterPatio?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MasterPatio voor uw ontwerp? Neem dan contact op met een van de projectadviseurs Architecten van Reynaers Aluminium, bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 – 56 10 20. Zij ondersteunen u graag.

Op de speciale productpagina staat alle informatie over MasterPatio op een rij. In onze downloadverzameling vindt u alle MasterPatio CAD en BIM-bestanden.

Naar productpagina
Naar de downloads
 • Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.
 • Buitenaanzicht van een moderne woning met MasterPatio schuifsystemen.
 • Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.
 • Raildetail van het MasterPatio hefschuifsysteem.
 • Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.
 • Het MasterPatio hefschuifsysteem in een open, moderne woning.