Skip to main content
Podcast Reynaers Aluminium Abe Hielkema
20 april 2023

Profiel: de Reynaers Aluminium podcast

Profiel: de podcast van Reynaers Aluminium. Over esthetische dilemma's, visies op functionaliteit, detaillering en toepassing van aluminium ramen, deuren en gevels in gebouwen. Scherpe gesprekken, met architectuur in de hoofdrol.

In gesprek met Abe Hielkema van havermans : hielkema architecten

We gaan in gesprek met Abe Hielkema van havermans : hielkema architecten. In 2022 won hij met het project 'Tandartspraktijk Bavel' de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs 2022. In de nieuwe Profiel Podcast vertelt hij over zijn visie, ontdekkingstochten met de opdrachtgever en vergunningsvrij bouwen. "De opdrachtgever wilde een praktijk met heel veel daglicht. Het is voor mij een cadeautje geweest om dat te mogen ontwerpen".

Gesprek met Ellen Schindler over het verder ontwikkelen van een architectenbureau

Een podcast van Architectenweb

Als CEO van De Zwarte Hond focust Ellen Schindler zich op het verder ontwikkelen van de cultuur van het bureau. Daarbij richt ze zich intern bijvoorbeeld op het versterken van kennisdeling, talentontwikkeling en inclusiviteit. Extern kijkt ze naar hoe het bureau kan reageren op maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen, en ondersteunt ze de internationalisering van het bureau. Naast vestigingen in Rotterdam en Groningen heeft het bureau ook een vestiging in Keulen.

 

In gesprek met Maarten Engel van Engel Architecten

Reynaers Projectprijs nominatie 2023: Villa Trompenberg

We gaan in gesprek met Maarten Engel van Engel Architecten. Het project ‘Villa Trompenberg’ in Hilversum werd genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2023. “Dit zijn de leuke opdrachten. Het is altijd maatwerk, je wilt door de ogen van je opdrachtgever kijken. Wat is nou hun droomhuis?” Merkt Maarten Engel op in de Profiel Podcast.

In gesprek met Rob Meurders van diederendirrix

Reynaers Projectprijs nominatie 2023: Nieuwe Nor

We gaan in gesprek met Rob Meurders van diederendirrix. Het project ‘Nieuwe Nor’ in Heerlen werd genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2023. “Er lag een mooi hofje wat een beetje in de vergetelheid was geraakt. Maar als je er nu gaat staan, zie je een fantastische gevel.  Zelfs de pastoor is er blij mee.” Vertelt Rob Meurders in de Profiel Podcast.

In gesprek met Titia Luiten van JHK Architecten - Part of Sweco

Reynaers Projectprijs nominatie 2023: ASML Gebouw 3

We gaan in gesprek met Titia Luiten van JHK Architecten – Part of Sweco. Het project ‘ASML Gebouw 3’ in Veldhoven werd genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2023. Maar wat maakt het gebouw zo bijzonder? “Meerdere dingen maken dit project bijzonder. Onder andere de innovaties in het gebouw, zoals de gevel met hoge duurzaamheidseisen. Zo behaalde Gebouw 3 een BREAAM-Excellent label en een WELL-platinum certificaat.” Vertelt Titia Luiten in de Profiel Podcast.

In gesprek met Jeroen Schilder van MVSA Architects

Reynaers Projectprijs nominatie 2023: De Hooch

We gaan in gesprek met Jeroen Schilder van MVSA Architects. Het project ‘De Hooch’ in Amsterdam werd genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2023. “Ingewikkeld en interessant tegelijkertijd. Vaak ontwerp je een gebouw met een voor- en achterkant. Maar nu hebben we een gebouw met twee voorkanten door de twee totaal verschillende aangrenzende straten.” Legt Jeroen Schilder uit in de Profiel Podcast.