Skip to main content
Reynaers Aluminium MasterLight
06 maart 2023

Nieuw: lichtstraatsysteem MasterLight

Het nieuwe lichtstraatsysteem MasterLight combineert optimale lichtinval met een strakke afwerking en hoge prestaties. Het systeem integreert perfect met een plat of schuin dak en is geschikt voor dubbele of driedubbele beglazing.

MasterLight is een bijna horizontale lichtstraat. Het systeem is eenvoudig te assembleren en te installeren. Het kan namelijk eenvoudig gemonteerd worden van buitenaf op de houten dakconstructie.

Ontdek meer over MasterLight.
Lichtstraatsysteem MasterLight

MasterLight in het kort:

  1. Een bijna horizontale lichtstraat met een helling tussen 2° en 30°.
  2. Twee varianten mogelijk: enkel glaspaneel of gedeeld glaspaneel door bestaande regelprofielen uit vliesgevelsysteem ConceptWall 50 of ConceptWall 60 toe te voegen.
  3. Zowel dubbel- als triple glas mogelijk.
  4. Uitgevoerd met getrapt glas om stilstaand water aan de onderkant te voorkomen.
  5. Eenvoudige montage van buitenaf op een houten dakconstructie
  6. Met weinig verschillende artikelen toch veel mogelijkheden.
  7. 3D-sample binnenkort beschikbaar (zonder houten liggers).
  8. De maximale afmetingen zijn afhankelijk van de glasleverancier.
Masterlight in het kort

Opmerkingen:

  • Pas bij een lichtstraat altijd veiligheidsglas toe! Wij verwijzen hiervoor naar de voorschriften van de glasleverancier.
  • Informatie over het ingeven van MasterLight in ReynaPro vindt u terug in de ReynaPro nieuwsbrief van januari 2023. Op het klantenportaal ziet u het overzicht van alle ReynaPro nieuwsbrieven.
  • De door de software uitgevoerde constructieberekening is niet voldoende omdat er onder andere geen rekening gehouden kan worden met sneeuwbelasting. Deze berekening moet u maken met een ander programma.
  • Vanwege het gelijmde glas aan één kant werden alleen Utj- (en niet Uf-) combinaties berekend. De software kan deze niet correct verwerken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met MasterLight? Neem dan contact op met de afdeling Support, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)492 – 56 10 31.