Skip to main content
Tools manuele inbraaktest

Hoe verloopt een inbraakwerendheidstest?

Om veiligheid te bieden aan de gebruiker zijn inbraakwerende kozijnen belangrijk. Daarom test Reynaers Aluminium al jarenlang haar aluminium systemen op inbraakwerendheid. In de video hiernaast ziet u hoe zo'n inbraakwerendheidstest verloopt.  Eerst wordt er een dynamische test uitgevoerd waarbij herhaaldelijk een stalen kogel van 4.05 kg tegen het glas valt. Daarna volgt een manuele test waarbij twintig minuten lang iemand probeert in te breken door het glas met zwaardere inbrekertools, zoals een koevoet, los te wrikken uit de aluminium profielen.

Burglarproof solutions demonstrated with a crowbar

Eisen inbraakveiligheid bij verbouwingen

Stel u plaatst een aanbouw aan een bestaande woning, hoe zit het dan met de eisen op het gebied van inbraakwerendheid? En welk niveau van inbraakwerendheid geldt bij projecten waarbij een functiewijziging plaatsvindt?

Lees meer

Aanbod Reynaers Aluminium systemen

Op zoek naar inbraakwerende systemen van Reynaers Aluminium?

Beeldbuizenfabriek inbraakwerend beslag
Schuiframen

Inbraakwerende toebehoren

In Nederland gelden er specifieke regels voor inbraakwerende raamelementen en beglazing. Ontdek in onderstaande artikelen meer over de eisen.

Een inbraakwerende raamkruk: waar moet u op letten?

In Nederland gelden er specifieke regels voor inbraakwerende raamelementen. Zo is de norm dat een afsluitbare raamkruk op raamelementen getest moet zijn op een minimale trekkracht/wringmoment van 35N (Newton).
Lees meer

De regels bij vluchtdeuren

Ramen en deuren moeten voldoen aan de standaard veiligheid. Aluminium ramen en deuren zijn goed bestand tegen inbraak vanwege de extreme hardheid en weerstand tegen vervorming van het basismateriaal. Volgens het bouwbesluit moeten deuren in woningen uitgevoerd worden in inbraakklasse 2, volgens de Nederlandse norm NEN 5096. Hierbij geldt dat de deur bereikbaar moet zijn volgens de NEN 5087. Hoe zit dat bij vluchtdeuren?

Lees meer
Reynaers Aluminium kennisupdate inbraakwerndheid

Kennisupdate inbraakwerendheid

Hoe bepaalt u welke gevelelementen inbraakwerend moeten zijn? Kent u de regelgeving? Welke mogelijkheden biedt het assortiment van Reynaers Aluminium om te voldoen aan deze regels? Hoe zit dat in ReynaPro? In een halve dag leerden talloze gevelbouwers dit tijdens de kennisupdates gegeven door de experts van Reynaers Aluminium. 

Vragen over inbraakwerende mogelijkheden of specifiek advies nodig?

Neem hiervoor contact op de technisch adviseurs van Reynaers Aluminium. Zij helpen u graag met al uw vragen rondom inbraakveiligheid. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 31.