Skip to main content
Windows with a fire outside

Dossier brandwerendheid

Whitepaper: het belang van brandwerendheid

Whitepaper voor gevelbouwers

Keer op keer blijkt brandwerendheid ingewikkelde materie die veel vragen oproept bij gevelbouwers. In dit whitepaper vindt u uitleg over het belang van brandwerendheid met een korte uitleg over de regelgeving en verantwoordelijkheden tot aan het eindproduct. Het staat voor u klaar op het klantenportaal.

Download het whitepaper

Whitepaper voor architecten

De regels rondom brandwerendheid zijn complex. Reynaers Aluminium ontwikkelde daarom speciaal voor u als architect een whitepaper met de essentiële informatie. Zo ondersteunen we u in de complexe wereld van brandwerendheid in relatie tot aluminium ramen, deuren en gevels.

Vraag het whitepaper aan
Whitepaper brandwerendheid Reynaers Aluminium
Lucas Munsterman, Bert Maas en Gerard Meijer bij brandwerendheidstest met MasterLine 8 stolpraam en ventilatierooster

Brandwerendheid en ventilatie: een ongewone combinatie

Knowhow@Reynaers

Brandwerendheid en ventilatie: het lijkt een ongewone combinatie. Munsterman en Reynaers Aluminium dachten anders. Samen met Duco, Vetrotech en De Meeuw ontwikkelden zij een unieke oplossing: een brandwerend ventilatierooster van Duco in een MasterLine 8 stolpraam. Welke kennis en certificering is er nodig om een dergelijke brandwerende combinatie te mogen maken? En welke uitdagingen komen kijken bij het testen? We spreken met Lucas Munsterman, R&D Manager bij Munsterman en Gerard Meijer, Development Expert bij Reynaers Aluminium.

Lees meer

Hoe verloopt een brandwerendheidstest?

Met een aluminium kozijn

Een werkplek op de bovenste etage van een kantoorgebouw, of wonen in een hoge woontoren; bij brand wil je het gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Om veiligheid te bieden aan de gebruiker zijn brandwerende kozijnen belangrijk. Daarom test Reynaers Aluminium al jarenlang haar aluminium systemen op brandwerendheid. Ervaren testers én collega’s, Gerard Meijer (Development Expert) en Bert Maas (Technisch Manager), werken nauw samen met diverse testcentra. Hoe verloopt zo’n test? Waar wordt rekening mee gehouden: van voorbereiding tot uitvoering? En wanneer is een test eigenlijk geslaagd?

Lees meer
Prova-Fogo

Status brandwerendheid Reynaers productoplossingen

Sinds november 2019 is CE-markering EN 16034 voor deuren verplicht. Dit heeft ook gevolgen voor onze brandwerende productoplossingen. In onderstaand overzicht vindt u de wijzigingen en nieuwe mogelijkheden.

Lees meer

CE-markering vanaf 1 november 2019 verplicht

Vanaf 1 november 2019 is CE-markering voor deuren verplicht. Voor CE-markering van brandwerende buitendeuren is certificering door een keuringsinstituut vereist. Daarom moet u contact opnemen met een het keuringsinstituut om deze certificering te krijgen.

Lees meer
Reynaers Aluminium testprofessional scant een stukje profiel.
Masterline brandwerend Reynaers Aluminium

Hoe zorgt u voor een brandwerend stelkozijn?

Wat gebeurt er als u een brandwerend kozijn in een standaard vuren stelkozijn zou plaatsen? Als het vuren stelkozijn weggebrand is, dan zal het aluminium brandwerende kozijn eruit vallen en dus onvoldoende brandwerendheid garanderen. Zorg daarom dat de bouwkundige aansluiting van brandwerende EW 30 aluminium kozijnen zoals de ConceptSystem 77-FP en de SlimLine 38-FP ook brandwerend wordt.

Lees meer

WBDBO en brandwerendheid: hoe zit dat?

Brandwerende eisen aan een gevel worden aangegeven met een WBDBO (Weerstand tegen Branddoorslag en Brandoverslag) eis. Inmiddels is de regelgeving op dit gebied gewijzigd en is de NEN 6069 aangepast.

Lees meer
reynaers_aluminium_vuur

Brandwerende product informatie

Beslag brandwerende elementen Chrono Logic Online

In de nieuwe versie van Chrono Logic Online is nu het beslag voor brandwerende elementen opgenomen. Hiermee bepaalt u nu zelf de juiste configuraties.
Lees meer
Wat biedt Reynaers Aluminium u?

Brandwerendheidstraining Reynaers Aluminium

Vragen over brandwerende mogelijkheden of specifiek advies nodig?

Neem hiervoor contact op met Gerard Meijer of zijn collega Bert Maas. Voor een gericht projectadvies zijn gevelaanzichten met details, inclusief gevraagde brandklasse en brandrichting noodzakelijk. De adviseurs van Reynaers Aluminium helpen u graag met al uw vragen rondom brandwerendheid. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 31.