Skip to main content
Bewerkingscentrum Blitta

Reynaers levert eerste bewerkingscentrum aan Blitta

Als strategisch partner van Schirmer en Calvet levert Reynaers in Nederland het eerste bewerkingscentrum aan gevelbouwer Blitta. Hiermee kiest Blitta voor ontwikkeling en optimalisatie van de productie.

Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager van Reynaers, vertelt: “Als strategisch partner van Schirmer leveren we machines om de productie van onze klanten te professionaliseren en optimaliseren. Wij willen meer doen dan alleen maar aluminium gevelsystemen verkopen. In Nederland hebben we nu de eerste machine verkocht, in België staat de teller al op zeven machines.” Met een speciaal team van medewerkers zorgt Reynaers bovendien voor de connectie van de machine met de software. Calvet verzorgt de fysieke installatie en het onderhoud. Daarnaast denkt het team van Reynaers mee in het logistieke proces en de inrichting van de productieomgeving.

Bewerkingscentrum Blitta

Henk Schaminée en Hans van der Looij na het tekenen van het contract.

Blitta is al jaren klant van Reynaers en kiest nu voor uitbreiding van haar productiecapaciteit met de aanschaf van bewerkingscentrum Schirmer ALU-BAZ Composite. Henk Schaminée, directeur bij Blitta, ondertekende het contract met Hans van der Looij. “Blitta ziet de kracht van een samenwerking tussen machineleverancier en een aluminium systeemhuis.”, aldus Schaminée.

Automatisch zaag- en bewerkingscentrum

De SCHIRMER ALU-BAZ Composite is een volledig automatisch zaag- en bewerkingscentrum met onder andere een 20 profielen-magazijn, geïntegreerde zaagunit, contramal frezen en automatisch bufferstation. Naast deze machine levert Calvet nog volop andere mogelijkheden in bewerkingsmachines voor aluminium.