Skip to main content
Woman configuring BIM models at desk.

Building Information Modeling (BIM) is een op 3D-modellen gebaseerd proces dat intelligente product- en materiaal gegevens ontwikkeld met digitale visualisatie. Hierdoor kunnen u partners vlot door de verschillende projectfasen leiden, van de vroegste ontwerpfasen tot volledige as-built modellen voor onderhoud en elke stap daartussen. Verbeter ontwerpen en werk uw planning bij, aangezien BIM een v clash-detectie mogelijk maakt. En door meerdere systeemvarianten en ontwerp opties te vergelijken, kunt u ook de beste productkeuze maken.

Bij Reynaers Aluminium bieden we twee verschillende diensten aan om u te helpen uw projecten te voltooien.

BIM model of window generated in brick wall.

BIM-bibliotheek is een gratis modelverzameling van onze belangrijkste systemen waarmee u projecten in de vroegste ontwerpstadia kunt visualiseren. Verander maatvoering, wijzig ontwerpvarianten of wissel profielkeuzes om ter plekke een eerste concept van uw nieuwbouwproject te creëren. Naast visualisatie-opties zijn basissysteemgegevens en afmetingen van de configuratie direct beschikbaar voor al uw berekeningen.

Download nu

Als het door u gewenste systeem of configuratie niet beschikbaar is in onze BIM-bibliotheek, of wanneer u specifieke gegevens en modellen nodig heeft, kiest u voor onze on-demand service.

Met BIM Unlimited bieden onze experts exacte configuraties van het Reynaers Aluminium systeem van uw keuze. Op basis van projecten in ReynaPro, onze rekensoftware, kunnen wij u binnen enkele dagen voorzien van vaste BIM-modellen van uw configuraties. Er zijn meerdere opties beschikbaar: wand-gehoste of stand-alone modellen, specifieke LOD-niveaus of een IFC-export.

BIM model of intricate window type.

Andere specifieke verzoeken? We gaan nog een stap verder en maken indien nodig projectspecifieke modellen op maat volgens uw gedetailleerde specificaties. Op maat gemaakte oplossingen van onze eigen producten kunnen ook worden geconfigureerd. Houd er rekening mee dat, aangezien we een extra stap voor u doen, de wachttijden voor deze service iets langer kunnen duren dan voor op ReynaPro gebaseerde configuraties.

BIM-Library

 • Standaardmodellen van de belangrijkste Reynaers Aluminium-systemen
 • Parametrische modellen van basisconfiguraties
 • Basisproductgegevens
 • Modellen beschikbaar in Revit- of Archicad-formaat
 • Gratis download op onze website, direct beschikbaar

BIM Unlimited

 • Alle systemen die niet zijn opgenomen in de BIM-bibliotheek
 • Vaste configuratie voor ReynaPro-projecten, op aanvraag voor op maat gemaakte modellen
 • Uitgebreide productgegevens mogelijk
 • ReynaPro-modellen beschikbaar in Revit- of IFC-formaat
 • Projectspecifieke modellen beschikbaar in Revit-, IFC- of Archicad-formaat
 • Op aanvraag beschikbaar