Skip to main content
Reynaers-Aluminium-Kozijnen-plaatsen.jpg

Vooraf: opgeruimd werkt netjes

Niet leuk, maar wel belangrijk. Mieke en Steven hebben alles voorbereid voor de monteurs, zodat die vrij kunnen werken. Ze hebben de vensterbanken leeggehaald, gordijnen verwijderd en meubels aan de kant gezet. Nieuwe kozijnen worden via de buitenkant geplaatst, maar het is altijd een goed idee om de vloer en meubels af te dekken.

Reynaers-Aluminium-Kozijnen-plaatsen-1.jpg

Daar zijn de nieuwe kozijnen van Mieke en Steven. Het is een mooie dag om ze te plaatsen.

Stap 1: alle kozijnen nameten

Dit is puur voor de zekerheid, want Vromans heeft alle maten vooraf gecontroleerd. Check, dubbelcheck dus, want aan het einde van de dag wil je niet achterblijven met een gat in de gevel omdat het nieuwe kozijn niet past. Dit is een van de redenen waarom je beter een specialist kunt laten inmeten dan zelf de maten opnemen.

Stap 2: de oude kozijnen eruit

Stuk voor stuk verwijdert Vromans Kozijnen de oude kozijnen. Dat is in een jaren 30 huis niet eenvoudig. Vroeger bouwden ze op veel verschillende manieren dus het is altijd spannend wat je tegenkomt. Maar met creativiteit en vakmanschap lukt het zeker. En natuurlijk: netjes werken.

Reynaers-Aluminium-Kozijnen-plaatsen-2.jpg

Stuk voor stuk gaan de oude kozijnen eruit. Vromans Kozijnen voert de gesloopte materialen af.

Stap 3: stelkozijnen plaatsen

Een stelkozijn zorgt ervoor dat het nieuwe kozijn netjes op zijn plek komt te zitten. Meestal zijn het houten kaders die de monteur tussen de binnen- en de buitenmuur plaatst. Je hebt ze vast wel eens gezien, ze zijn vaak oranje. Als je kozijn plaatst zonder stelkozijn, dan moet het kozijn verankerd worden in de muur. Dat kan ook, maar er bestaat een kans dat de stenen beschadigen. Liever zo dus.

Reynaers-Aluminium-Kozijnen-plaatsen-3.jpg

Het plaatsen van een kozijn is precisiewerk.

Stap 5: de afwerking

Als de kozijnen staan, is het werk nog niet gedaan. Aan de binnenkant moet alles nog afgewerkt worden. Denk aan de aansluiting van het stucwerk, afkitten, het terugplaatsen van de vensterbanken en eventuele architraven. Als je handig bent, kun je dat misschien wel zelf, zoals Mieke en Steven met hun klusfamilie. Dat bespaart kosten. Heb je twee linkerhanden? Dan kun je het beter overlaten aan de vakmensen.

Reynaers-Aluminium-Kozijnen-plaatsen-4.jpg

Het eindresultaat mag er wezen.

Voor en na. Wat een verschil!

Bijna een week heeft het geduurd om alle kozijnen in het huis van Mieke en Steven te vervangen. Het was een drukke week, maar kijk eens naar het resultaat… Het was de moeite waard!