Skip to main content
Quality expert testing aluminium profile sample.
22 februari 2024

Onze kwaliteitscertificeringen

Waarom kwaliteitslabels belangrijk zijn

Waarom zou u in op zoek gaan naar kwaliteitslabels? Kwaliteitscertificaten laten zien dat een bedrijf zich inzet voor hoge kwaliteit en duidelijke productienormen, wat ook bijdraagt aan de waarde van uw gebouw. Het toont ook de bereidheid van een bedrijf om bij te dragen aan de duurzaamheid van een product en te voldoen aan (inter)nationale regelgeving. Als u materialen gebruikt met meerdere duurzaamheidslabels, zorgt u ervoor dat uw gebouw uitstekende thermische en energieprestaties behaalt.

Bovendien bieden veel lokale overheden belastingverlagingen of subsidies aan wanneer u duurzame producten toepast in uw nieuwbouw- of renovatieproject. Zo zijn deze sterk isolerende producten de beste oplossing voor zowel uw gebouw als uw portemonnee.

Outside view of white Romanian private home with bright lights shining through the windows.

De kwaliteitscertificaten van Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium biedt 10 jaar garantie op alle systemen en 5 jaar garantie op accessoires.

De kwaliteit van de coating- en anodisatietypes wordt gewaarborgd door Qualicoat- en Qualanod-certificeringen. Dit betekent dat ze voldoen aan hoge normen met betrekking tot levensduur, UV-bestendigheid, verkleuring en afdichtingsintegriteit. Om ook in de toekomst kwaliteit te garanderen, hebben we het kwaliteitstestlab - Q Lab - opgericht. Dit 'lab' test onze prototypes en vergelijkt deze met de kwaliteit van het originele ontwerp. Zo kunt u vertrouwen op de beste aluminium oplossingen.

Duurzaamheidscertificaten

Reynaers Aluminium systemen dragen ook kwaliteitslabels voor duurzaam bouwen, zoals het DGNB-certificaat. DGNB promoot gebouwen met een visie op de toekomst. Dit betekent dat tijdens de ontwerp- en bouwfase van het gebouw aandacht is besteed aan duurzaamheid en de leefomgeving.

Vervolgens worden BREEAM-labels toegekend aan projecten die de nationale duurzaamheidsnormen overtreffen. Onze professionals geven u graag advies en helpen bij het behalen van de benodigde score om uw gebouw BREEAM te certificeren. Ook bieden zij begeleiding bij het behalen van LEED-punten met duurzame Reynaers Aluminium systemen. LEED is het meest gebruikte beoordelingssysteem voor gebouwen als het gaat om milieuzorg, en het label is een teken van groene bouwkwaliteit over de hele wereld. Klaar om uw duurzame project te bouwen?

Copyright