Skip to main content
Reynaers Aluminium Mitchell van Eijk Lake District Knokke Heist
19 september 2022

Knowhow@Reynaers in 2 minuten: een blik op het gehele bouwproces

Kijk mee hoe Reynaers Aluminium innoveert. Samen met onze partners creëren we duurzame gebouwen met hoogwaardige aluminium oplossingen. Together for better; bekijk inspirerende interviews en samenwerkingstrajecten met gevelbouwers, engineers én architecten. Daarnaast delen we hier unieke beelden van geselecteerde projecten in aanbouw in binnen- en buitenland. In 2 minuten; van engineering en testen tot oplevering van een project. Een vernieuwende blik op het gehele bouwproces van A tot Z. Dit is Knowhow@Reynaers!

Harbour windows zorgen voor comfort in Eindhovens hoogste woontoren Lighthouse

Op Strijp-S middenin Eindhoven wordt historisch erfgoed van Philips getransformeerd tot internationale hotspot voor wonen en werken. Toren Niko, is een van de gebouwen die straks het meest in het oog springt. Het wordt met 109 meter en 35 verdiepingen de hoogste woontoren in de stad. Hoe zorg je op die hoogte voor comfort? Bewoners willen immers graag genieten van natuurlijke ventilatie zonder geluidsoverlast. Welke uitdagingen kwamen hierbij kijken? We spreken met Albert Derks, Joost Thissen en Peter de Beer over hun kennis en expertise voor deze prefab woontoren.

 

Benieuwd naar de uitdaging in geluidsarmventileren?

Brandwerendheid en ventilatie: een ongewone combinatie

Ventilatie en brandveiligheid lijken dus allesbehalve een goede combinatie. Toch? Munsterman en Reynaers Aluminium dachten anders. Samen met Duco, Vetrotech en De Meeuw ontwikkelden zij een unieke combinatie: een brandwerend ventilatierooster van Duco in een MasterLine 8 stolpraam.

Welke kennis en certificering is er nodig om een dergelijke brandwerende combinatie te mogen maken? En welke uitdagingen komen kijken bij het testen? We spreken met Lucas Munsterman, R&D Manager bij Munsterman en Gerard Meijer, Development Expert bij Reynaers Aluminium.

Benieuwd naar de unieke combinatie van brandwerendheid en ventilatie?

Een uitdaging in belastbaarheid voor ctPark Amsterdam Cityhub

Met de kennis van Reynaers Aluminium werd een oplossing bedacht voor de belastbaarheid in stijfheid en sterkte voor deze vliesgevel over twee verdiepingen.

Ontdek de uitdagingen in belastbaarheid

Unieke getoogde ramen in woontoren Flow zorgen voor uitdaging in ontwatering

De herontwikkeling op het voormalige Campinaterrein in Eindhoven is in volle gang. Op het terrein komen een aantal markante woontorens, waarbij de hoogste woontoren ‘Flow’ een signaalfunctie vanaf de ringweg krijgt. Met zijn ronde vormen en getoogde ramen zal de woontoren het gebied voorzien van een onmiskenbare identiteit. We spreken met Mark van Oorschot, directeur bij Van Oorschot Aluminium. Hij vertelt alles over het proces, de gestelde uitdaging in ontwatering en de uiteindelijke projectoplossing voor toren Flow.

Benieuwd naar de uitdaging in ontwatering en de projctoplossing?

Hoe verloopt het testen van een elementengevel op lucht-, wind-, en waterdichtheid?

Als bewoner wil je geen tocht, geen lekkende kozijnen of geen hoge luchtvochtigheid in je woning. Daarom is het testen van aluminium systemen zo belangrijk. Op de Reynaers Campus in Duffel spreken we met Rob Grein, Projectmanager bij Reynaers Aluminium. Hij neemt ons mee in het testproces van aluminium systemen, van standaard tot projectspecifieke testen.

Benieuwd naar het verloop van de dynamische watertest?

MasterPatio geeft ruimte aan ontwerpvrijheid

Lake District: strakke lijnen, optimale lichtinval en diverse bouwvolumes. Het markante lijnenspel van dit project in aanbouw zorgt voor een uniek beeld in het Belgische Knokke. Hoe realiseer je in een gebouw met zoveel gelaagdheid een passende oplossing voor optimale lichtinval? 

Ontdek meer over Lake District in Knokke

Speciaal POW-raam in hellende gevels

De kennis van Reynaers Aluminium is gebruikt om een speciaal POW-raam te ontwikkelen zodat ook in hellende gevels maximale ventilatie mogelijk is.

Ontdek CasaNova in Rotterdam

Verticaal schuifraam in beeld

De kennis van Reynaers Aluminium is gebruikt om van een horizontaal schuifraam een verticaal schuifraam te maken.

Lees meer over de Brabander in Tilburg

Hoe kennis tot leven komt in projecten in aanbouw

Een blik op het gehele bouwproces; bij Knowhow@Reynaers zoomen we in op de expertise van specialisten van Reynaers Aluminium én de partners. Met inspirerende interviews, columns en blogs brengen we projecten in aanbouw vanuit verschillende oogpunten in beeld. Daarnaast leggen we het bouwproces, wat op dat moment nog in volle gang is, ook vast met dronebeelden en inspirerende architectuurfoto’s. Een projectdossier waarin de kennis van experts in de praktijk tot leven komt met de inzet van systemen van Reynaers Aluminium.



Dronebeelden: een unieke kijk op het bouwproces

Een belangrijk onderdeel van Knowhow@Reynaers is het inspireren van professionals uit de bouw met unieke dronebeelden. Een nieuwe kijk op het bouwproces waarin we naast het project in aanbouw ook de bebouwde omgeving en landschappen belichten. Van een grote overview van het project tot het kleinste detail. De kennis van de experts en toepassing van Reynaers Aluminium systemen komen met Knowhow@Reynaers echt tot leven.

Innovatie in de bouw

Reynaers Aluminium innoveert. In nauwe samenwerking met verschillende partners en experts in de bouw werkt Reynaers aan innovatieve aluminium oplossingen. Voor projecten en vraagstukken in binnen- en buitenland worden verschillende systemen ontwikkeld en nauwkeurig getest. Een systeemhuis wat inzet op innovatie, duurzaamheid en vitaal woon-, werk-, en leefklimaat.